Milyen nyelvet kezdjek tanulni?
Szeretnék megtanulni programozni, és nem tudom, hogy milyen nyelvvel kezdjem. Olyanra gomdoltam, amit középiskolában vagy valamikor a jövőben tudom használni. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez nagyon sokat kell tanulni. Videójáték-fejlesztő szeretnék lenni, így ehhez keresek egy nagyon alap nyelvet. Olyanra gondoltam, amivel egy nagyon egyszerű játékot össze lehet hozni. (Konkrétan olyan 2D-sre , mint amilyen a pont volt.
Összefoglalva:
-melyik nyelvvel kezdjem?
-milyen könyvveket ajánlotok ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm! 😇
Az unásig ismételt frázis: ne nyelvet tanulj, hanem általános programozási alapokat, egy (vagy több) nyelven, mint eszközön keresztül.
Amúgy több lehetőség van:
- C/C++, ha mélységében is látni akarod a dolgokat. Ezek gépközelibb nyelvek, kezdőknek ijesztő lehet, de később is jól tudod használni.
- Python, kezdőknek (is) jó nyelv, gyorsan tanulható, gyorsan lehet vele haladni, minden megvan benne, ami kellhet neked, rengeteg modullal. Ugyanakkor pár olyan dolog is van benne, amit máshol nem fogsz ilyen formában megtalálni. (Ezért írtam, hogy a nyelv mögött az elvet keresd.)
- Java, sokan ajánlják, egyébként tényleg jó, csak ez erősen objektum orientált, így kezdőként az elején lesznek benne olyan dolgok, amiket nem fogsz teljesen érteni.
- stb..., biztos jönnek még válaszok.
Én személy szerint a C-t ajánlom neked. Én is ezzel kezdtem, és szerintem tökéletes arra, hogy megértsd, hogy mi hogyan működik.
Ha ennyire nem akarod "részletesen" érteni. Akkor szerintem Python.
Megy ám a pontozás! :))
Ellenvélemények? Vagy valami.
Válassz: Python, Ruby, Lua, Java, C#.
Tanulj angolt is, arra szükséged lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!