Folytassam a programtervező informatikus tanulmányaim?
Kifejtve:
Programtervező informatikus szakon tanulok, de nem bsc, csak fosz, tehát nem diploma. A helyzet a következő. Én másfél éve kezdtem el, az első évben meglett a minimum kredit, hogy ne rakjanak önköltségesre. Viszont rengeteg kötelező tárgyam hiányzik, például a fő programozás tárgyak sincsenek meg. Most, a harmadik félévben szerepeltem a legrosszabbul, alig lett meg kreditem. Májusban végeznék, de így ugye leghamarabb jövő ilyenkor fogok végezni, viszont csak akkor, ha odateszem magam. Nagyon kevés dolgot tudok a programozásól, c# a fő nyelv, amit tanítanak. Egy for ciklus sem menne szerintem. De nem is foglalkoztam vele, a Visual stúdiót felraktam és ennyi. Ha napi szinten elkezdem tanulni, van esélyem behozni? C#ot "megtanulni" mennyi idő, alapokról? (direkt idéző jel) mert ha ott hagyom, sok mindent kezdeni sem fogok tudni, érettségivel kitörölhetem, egy év csúszás meg beleférhet.
ProgInfes vagyok.
Ne add fel. A programnyelvek alap építőkövei mint a változók, forciklus,while,if else stb minden nyelvben ottvannak, általában ugyanilyen kulcsszavakkal.
Az a gond, hogy ha nem gondolod komolyan a dolgot, akkor proginfós fosz-al se leszel előrébb. Ne azért akarj megtanulni programozni, mert az egyetem erre "kényszerít". Hanem mert van vele célod (hogy mondjuk egyszer fejlesztőként dolgozhass). Mert az állásinterjún nyújtott teljesítményed lesz az, ami alapján felvesznek.
Gondold át.
#3-nak van igaza. Bocs, de ha 3 félév után nem megy a for ciklus sem, akkor komolyan el kellene gondolkodni, hogy milyen más pályán találnád meg a számításodat. For ciklust már emelt info érettségin is csuklóból kell vágni, kb minden értelmes programozási nyelv alap építőeleme és ha tudnád is használni még mindig őrült távolságra lennél attól a szinttől, amivel már lehet állást kapni.
Nem mindenki lesz programozó. Ezt el kell fogadni.
Ha meglesz a papír akkor sem sokat fogsz elérni vele ha ez a helyzet; ez nem az a szakma ahol elég lobogtatni a papírt, ami amúgy sem ér szinte semmit mert nem BSc
ha nagy mázlid van esetleg tesztelőnek..... talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!