Utolsó ZH gyakorló és nem tudok hozzákezdeni, hogy kell az a, részt megcsinálni?
Ha hozzákezdeni sem tudsz, akkor mit vársz? Bemagolod és majd leírod a ZH-ban?
Egyébként milyen "a," részről beszélsz?
Nem tudom miket tanultatok eddig, en ezt ugy csinalnam, hogy egy tombben tarolnam a diakokat (struct, string nev, tomb nevezesek)
Az elso reszfeladat igy csak annyi, hogy vegigmesz a diakok tombjen, es ha a nevezesei egy elemu, akkor kiirod.
Nevek megszámolása:
Hozz létre egy két dimenziós tömböt, ahol az első index a hogy hányadik emberről van szó. A második index 0. eleme a név. Az 1. a darabszám.
Pl.:
t[0][0] = "Tibor";
t[0][1] = 3; // 3 Tibor van
t[1][0] = "Béla";
t[1][1] = 5; // 5 Béla van van.
t tömb elemszáma legyen az összes diák száma, akkor mindenképp bele fogsz férni. A tömb elemeket egy ciklussal inicializáld így:
ŧ[i][0] = "";
t[i][1] = 0;
Állíts be egy változót, amivel számolod, hogy hány fajta neved van. count = 0;
Egy külső ciklussal olvad végig a diákok tömböt. És nézd meg, hogy t[i][0] == diak[j]. (Benne van-e már a név a t-ben).
Ha igen, akkor t[i][1] = t[i][1]+1;
Ha nem, akkor count = count+1;
t[count][0] = diak[j];
t[count][1] = 1;
Ezután a ciklus után végigmész t-n count-ig. és kiiratod t[i][0]-t és t[i][1]-et.
"Tibi: 3"
"Béla: 5;
Használhatsz olyan tömböt is, ahol a név a kulcs, de nem hiszem, hogy prog1-en oktatnák.
Az első válaszoló.
Még a lepontozások és minden más előtt kijelenteném hogy nem vagyok programozó, itthon tanulok, ha valami nem jó(biztos van ilyen), akkor írd le ide, értelmesen, hogy tanuljak belőle.
Tudom hogy a metódusnevek nem a legjobbak, kommentáltam is ahol nem egyértelmű. Az STL-eket nemhiszem hogy a legoptimálisabban használtam. Akinek van kedve átnézheti, az építő jellegű kritikának örülni fogok :)
Na itt a kód:
Miből hány van, ha adott, hogy mik lehetnek az elemek: lehet tömbbel.
Különben használj std::map-et!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!