Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-hoz milyen adatbázismotor...

Java-hoz milyen adatbázismotort javasoltok?

Figyelt kérdés
Most tanulgatom, főleg Eclipse-ben. Gondolom a cégeknél Oracle-t használnak; nem tudom hogy ez célszerű e itthoni használatra vagy jobb a Mysql? A Java DB-t írják több helyen, de szerintem ez nálam nem települt fel.
2018. jan. 7. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Mit jelent egy adatbázisnál az otthoni használat? Abban tárolnád a bevásárló listát?

Tanulni jó a MySql is.

2018. jan. 7. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ pontosan mit akarsz kezdeni vele.

OracleDB-t tapasztalataim alapján csak akkor érdemes használni ha kellenek az Enterprise edition által biztosított feature-ök, ingyenesből vannak jobbak is pl. PostgreSQL.

Érdemes ezen kívül kihasználni a H2-t legalább teszteléshez, nagyon gyors in-memory DB, de lehet fájlba is menteni vele. Az előző által említett bevásárló listához bőven elég ez is.

2018. jan. 7. 11:39
 3/6 A kérdező kommentje:
H2-t nem ismerem és nem fájlba szeretném. Jó lenne olyant megtanuli otthon ami esetleg később is használható lenne
2018. jan. 7. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Neked bármelyik DB jó lesz játszani, valószínűleg úgysem használod ki a gyártó specifikus szolgáltatásait. Javas projekten a való életben is előfordul minden: oracle, ms sql, mysql, postgresql, csomó in-memory DB.

Ha mindenképp oracle fele húz a szíved, akkor az Oracle XE ingyen letölthető és telepíthető.

2018. jan. 7. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:

"H2-t nem ismerem és nem fájlba szeretném. Jó lenne olyant megtanuli otthon ami esetleg később is használható lenne"

A H2 az egyik legnépszerűbb in memory DB amit szinte minden nagyvállalat használ, legtöbb framework alapból tartalmazza, semmit nem kell telepíteni (hasonló a Java DB-hez). Használatra egyik DB sem különbözik a másiktól nagyon. Ha ismered az SQL nyelvet és a Flyway-t vagy Liquibase-t, mindegy hogy mi van alatta. Azt hogy nem fájlba szeretnéd nem igazán értem. Vagy in-memory DB-t használsz ami minden újraindításkor elveszti a tartalmát vagy lemezre perzisztálod. A felhozott példáid (Oracle, MySQL) pl. lemezre mentik a tartalmukat.

2018. jan. 7. 15:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem " in memory DB" - re gondoltam, hanem igazi adatbázis kezelö szerverre
2018. jan. 7. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!