Cben programíráshoz segítséget kérnék!?
Ezt a mintát kéne kiíratnom 7<x>15 os változok mellet úgy hogy ha a változó nőnek akkor a spirál egyre halad a közepe felé
Esetleg tudna valaki segíteni? :)
Válaszokat előre is köszönöm
xxxxxxx
......x
xxxxx.x
x...x.x
x.xxx.x
x.....x
xxxxxxx
Mellet a változó nőnek!
Itt a magyarázó ábra mono-betűkkel, a közölt és a vélhetőleg megvalósítani kívánt formájában:
Így legalább ez a része átláthatóbb. A többi rejtélyt oldja meg más.
Hát... Meg kell mondjam, hosszasan bámultam az ábrát, de hiába várok a megvilágosodásra. Szerintem tökéletesen értelmetlen a kérdésed, amiből komisz indulattal már-már arra következtetek, mintha te magad sem értenéd a feladatot. Valószínűleg sokkal előrébb tartanánk, ha bemutatnád a kódodat, amivel eddig kísérleteztél. Hogyha nem úgy működik, mint szeretnéd, az a kisebbik baj, ha már sejteni lehet a célt, akkor valaki előbb-utóbb meg is találja a hozzá vezető utat.
Egyébként meg: Nincs ennek a feladatnak valami korrekt leírása, amit betű szerint idemásolhatnál? Nehéz elképzelnem, hogy ez csupán egy tenlelkedből fölmerült ködös ábránd, amely még nem öltött ennél pontosabb alakot.
@#5:
Szokás szerint jó kis kódot írtál, és valószínűleg fején találtad a szöget. Két eltérést látok, szerintem egyik sem téged terhel:
1. A csiga nem pont olyan formájú, mint ami a kérdésben szerepel, itt talán a GyK ismétlődés-ellenőrzője ártotta bele magát Kérdező ábrájába.
2. Nem látom, hogy a változó növelésével „a spirál egyre halad a közepe felé”, inkább mindig csak a közepéig tart, de ezt meg betudom a kérdés amúgy sem nanoprecizitású megfogalmazásának.
Megjegyzés: A tizenötös maximumhatár kikötése esetleg arra is utalhat, hogy a szándék eleve egy ennek megfelelő méret lefoglalása lett volna, és a felrajzolás ezen belül mondjuk a felhasználói input alapján történne. De a fene jobban tudja, míg Kérdező nem nyilatkozik...
Na, úgy tűnik, ez a kérdés tavaly lecsengett...
Annak ellenére, hogy nem tudok C-ben programozni, piszkálta a csőrömet ez a feladat, és én is összevakartam egy csigarajzolót, a fentebb említett módon, kötött 15×15-ös tömböt használva. A nálamnál hivatottabb programozóktól máris elnézést kérve közlöm, de a rajzolás módszere szerintem kellően mókásra sikeredett ahhoz, hogy elhencegjek vele:
(Ha akadna vállalkozó szellem, aki avatott kézzel gatyába rázza kódot, szívesen megnézném jobban megírva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!