Hogyan lehet két tömb unióját előállítani C#-ban?
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok két tömböt egy "közös" tömbbe átrakni C#-ban?
Pl.:
A tömb elemei: 1, 2, 3
B tömb elemei: 4, 5, 6
és C tömbbe szeretném ezeket átrakni, melynek hossza ugye megegyezik A és B tömb hosszainak az összegével.
Sokat próbálkoztam, de nem igen sikerült megoldanom, mindig a tömb első felét tudtam csak feltölteni.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Köszönöm a választ, bár ezt már én is néztem, de nem igen sikerült megértenem ebből. (Ettől függetlenül persze ment a zöldkéz. :) )
Az a helyzet, hogy még nem olyan régen kezdtem a nyelvet tanulni és hát még nem sikerült teljesen belerázódnom, úgyhogy bocsánat, ha túl "alap" a kérdésem.
Az unio nem ertelmezheto tombokon, csak halmazokon.
Peldaul {1,2,3} U {2,3,4} = {1,2,3,4}.
C#-ban a HashSet ilyen.
Tomboket osszefuzni lehet, igy:
Na jó, vegyük úgy, hogy egy új halmaz implementációt akar készíteni tömbökkel.
Ekkor az összefűzés után ki kellene szűrni az egyenlő elemeket, mert nemmindig diszjunkt halmazokat kell egyesíteni. A HashSet megvalósítással az a probléma, hogy előfordulhat, hogy tévesen egyenlőnek tekint két értéket, és az új kilöki a régit.
#4: Az tényleg durva lenne, ha ilyen banális hibákat hagynának egy programnyelvben.
"To look an element up, it will first use the IEqualityComparer<T>.GetHashCode to find the hash code, then for all elements with the same hash code, it will use IEqualityComparer<T>.Equals to compare for actual equality."
Köszönöm a válaszokat!
Közben meg rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdésem, mert nem a 2 tömb uniójára van szükségem, hanem hogy a 3. tömb a másik két tömb minden elemét tartalmazza.
Pl.:
A tömb: 1, 2, 3, 4
B tömb: 1, 5, 3, 6
és akkor C tömb ugye: 1, 2, 3, 4, 1, 5, 3, 6
Úgyhogy bocsánat, legközelebb majd jobban figyelek a kérdés megfogalmazására. A válaszokat meg még egyszer nagyon köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!