Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet két tömb unióját...

Hogyan lehet két tömb unióját előállítani C#-ban?

Figyelt kérdés

Üdv!

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok két tömböt egy "közös" tömbbe átrakni C#-ban?

Pl.:

A tömb elemei: 1, 2, 3

B tömb elemei: 4, 5, 6

és C tömbbe szeretném ezeket átrakni, melynek hossza ugye megegyezik A és B tömb hosszainak az összegével.

Sokat próbálkoztam, de nem igen sikerült megoldanom, mindig a tömb első felét tudtam csak feltölteni.

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2017. dec. 27. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:
2017. dec. 27. 11:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, bár ezt már én is néztem, de nem igen sikerült megértenem ebből. (Ettől függetlenül persze ment a zöldkéz. :) )

Az a helyzet, hogy még nem olyan régen kezdtem a nyelvet tanulni és hát még nem sikerült teljesen belerázódnom, úgyhogy bocsánat, ha túl "alap" a kérdésem.

2017. dec. 27. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Az unio nem ertelmezheto tombokon, csak halmazokon.

Peldaul {1,2,3} U {2,3,4} = {1,2,3,4}.

C#-ban a HashSet ilyen.

Tomboket osszefuzni lehet, igy:

[link]

2017. dec. 27. 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Na jó, vegyük úgy, hogy egy új halmaz implementációt akar készíteni tömbökkel.

Ekkor az összefűzés után ki kellene szűrni az egyenlő elemeket, mert nemmindig diszjunkt halmazokat kell egyesíteni. A HashSet megvalósítással az a probléma, hogy előfordulhat, hogy tévesen egyenlőnek tekint két értéket, és az új kilöki a régit.

2017. dec. 27. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

#4: Az tényleg durva lenne, ha ilyen banális hibákat hagynának egy programnyelvben.

[link]

"To look an element up, it will first use the IEqualityComparer<T>.GetHashCode to find the hash code, then for all elements with the same hash code, it will use IEqualityComparer<T>.Equals to compare for actual equality."

2017. dec. 27. 22:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Közben meg rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdésem, mert nem a 2 tömb uniójára van szükségem, hanem hogy a 3. tömb a másik két tömb minden elemét tartalmazza.

Pl.:

A tömb: 1, 2, 3, 4

B tömb: 1, 5, 3, 6

és akkor C tömb ugye: 1, 2, 3, 4, 1, 5, 3, 6

Úgyhogy bocsánat, legközelebb majd jobban figyelek a kérdés megfogalmazására. A válaszokat meg még egyszer nagyon köszönöm! :)

2017. dec. 28. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!