Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A fiamnak szeretnék egy...

A fiamnak szeretnék egy összeadó-kivonó progit készíteni, de miután évekkel ezelőtt tanultam Pascalt, azóta nem is foglalkoztam vele, most igencsak nehezen megy.Van olyan oldal ami/aki megcsinálna nekem egy egyszerű kis programot?

Figyelt kérdés
Persze nem bánom, ha nem Pascalos lesz, csak működjön. Vagy egy alapötletem, amit itt hosszú lenne elmondani, de ha valaki rá tudná venni magát,(esetleg egy ráérő kedves személy), hogy más nyavajájával foglalkozzon a -gondolom- ezer másik dolga mellett, annak szívesen leírom részletesen is. És persze nagyon megköszönöm. (Egyébként nő vagyok, már ha ez számít valamit.)
2008. okt. 25. 15:16
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

program szamolas;

uses crt;

var a,b,sum,dif:integer;

BEGIN

clrscr;

writeln('Írd be az első számot!');

readln(a);

writeln('Írd be a második számot!');

readln(b);

sum:=a+b;

dif:=a-b;

writeln(a,'+',b,'=',sum);

writeln(a,'-',b,'=',dif);

readln;

END.

..remélem sikerült feleveníteni :)

2008. okt. 25. 22:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyos vagy. De a lényeg pont az, hogy a fiam találja ki a helyes eredményt. Ha rosszat ír, akkor jelezze a hibát, ha jót, lépjen tovább. Aztán még egy pár funkció: kijelezni, hogy hány helyes megoldása volt, tudjon menteni, visszalépni, stb. Valószínűleg grafikus módra és egérhasználatra is szükség lesz. Egy komplett kis programtervem van, csak éppen kivitelezni nem tudom. Ha esetleg ilyen mélységben is tisztában vagy a dolgokkal, időd és energiád is van, na meg kedved hozzá, akkor levélben megírom a részleteket. Még egyszer köszi ezt is!
2008. okt. 25. 22:54
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

jahogy olyan komoly cucc kéne?.. :S

Sajnálom, annyira még én se vagyok pro :(

..bekérni a választ és eldönteni hogy az jó-e még nemis lenne nagy gond, de mentés/töltés/grafikus felület meg minden.. ehhez még kevés vagyok :(

Lőjjél be "nem hasznos válasz"-nak, ésakkor biztos segít majd valaki más :)

2008. okt. 26. 09:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Dehogy pontozlak le. Inkább köszönöm, hogy ennyit is foglalkoztál vele! További minden jót! Szia!
2008. okt. 26. 12:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

pascalban, grafikus felület és egér nélkül, a fenti példához még "pár" sort hozzászúrva könnyen megoldható, másképp delphi kell, vagy egy weblap és php-ban megírva.

írj egy mailt, részletekkel, és hogy programban vagy weblapban inkább, gyorsan összerakom.

2008. okt. 28. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előttemszólóval. Annyi különbséggel, hogy jelen esetben azért a JavaScript jóval egyszerűbb megoldást nyújt a webes verzió esetén. Ha további segítségre van szükséged, keress fel bátran! Amiben tudok, segítek.
2008. dec. 31. 02:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, de már lemondtam a saját készítésű verzióról. Letöltötem egyet a netről, most azt gyűri a fiam (bár ezt sem nagy lelkesedéssel...)
2008. dec. 31. 16:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Erre keress rá a neten, vagy boltban:

[link]

Én nagyon szerettem kiskoromban, és kb. azt tudja amit szeretnél.

Sok sikert!

2009. szept. 28. 15:17
 9/9 anonim ***** válasza:

hy!

ha aktuális még a dolog szólj és megcsinálom neked c++-ban...az max 10 perc. igaz csak konzolosan, gombok nélkül, de működne és mindent tudna ami kell neked :) ha ráérős vagy akkor valamikor megszülöm java-ban, h gombos legyen :) de az még odébb van a ZHk miatt...

2009. dec. 14. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!