Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ki tudja ezt megoldani Visual...

Ki tudja ezt megoldani Visual Basic 2010 Expressben?

Figyelt kérdés

Arról van szó hogy csináltam egy fordító programot ami lefordítja az általam beírt szöveget Binary(1011010...) kódolásra. Szöveget Binary-ba semmi gond nélkül lefordít ám Binary-t szöveggé már nem... Szöveg --> Binary kód a következő:Dim str As String, myNewstr As String = Nothing

str = TextBox1.Text

For Each StrText As String In str

Select Case True

Case StrText = "a"

StrText = " 00001"

Case StrText = "b"

StrText = " 00010"

Case StrText = "c"

StrText = " 00011"

End Select

myNewstr &= StrText

Next

TextBox2.Text = myNewstr

a "Select case true" és az "End Select" kódok közé a látható módon beírtam az ABC összes betűjét. Ez működik. A visszafordítás kódja ugyanaz avval a különbséggel hogy nem case strtext="a"

strtext="00001" hanem:

case StrText="00001"

StrText="a"

... és ez nem működik... Ha valaki tud kérem segítsen! Ökleteket is szívesen fogadok!

2010. jún. 2. 15:39
 1/2 anonim ***** válasza:

A kódodban a hiba itt van:

StrText = " 00001"

Hagytál egy szóközt az elején, mindenütt. Ha itt hagytál, akkor hagynod kellene a másiknál is.

Amúgy nem értem miért így konvertálod, erre vannak jobb módszerek is... De ez már nem tartozik a válaszhoz... :P

2010. jún. 2. 22:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Tudom hogy hagytam és hagyok a másiknál is. Esetleg lennél olyan kedves és elárulod a másik, jobb módszert?
2010. jún. 5. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!