Ki tudja ezt megoldani Visual Basic 2010 Expressben?
Arról van szó hogy csináltam egy fordító programot ami lefordítja az általam beírt szöveget Binary(1011010...) kódolásra. Szöveget Binary-ba semmi gond nélkül lefordít ám Binary-t szöveggé már nem... Szöveg --> Binary kód a következő:Dim str As String, myNewstr As String = Nothing
str = TextBox1.Text
For Each StrText As String In str
Select Case True
Case StrText = "a"
StrText = " 00001"
Case StrText = "b"
StrText = " 00010"
Case StrText = "c"
StrText = " 00011"
End Select
myNewstr &= StrText
Next
TextBox2.Text = myNewstr
a "Select case true" és az "End Select" kódok közé a látható módon beírtam az ABC összes betűjét. Ez működik. A visszafordítás kódja ugyanaz avval a különbséggel hogy nem case strtext="a"
strtext="00001" hanem:
case StrText="00001"
StrText="a"
... és ez nem működik... Ha valaki tud kérem segítsen! Ökleteket is szívesen fogadok!
A kódodban a hiba itt van:
StrText = " 00001"
Hagytál egy szóközt az elején, mindenütt. Ha itt hagytál, akkor hagynod kellene a másiknál is.
Amúgy nem értem miért így konvertálod, erre vannak jobb módszerek is... De ez már nem tartozik a válaszhoz... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!