Vélemények Scratch-ról?
scriba:
"Vagy hogy nem támogatja a funkcionális paradigmát?"
Kapaszkodj meg: vannak akik ezt is képesek - a nyelv korlátai között - megvalósítani:
[link] ;)
Kérdező: pontosan mire gondolsz?
A Scratch egyébként a célnak - gyerekek programozás oktatására - megfelelően jó nyelv, a helyén kell kezelni.
Mi egyetemen Scratchel kezdtük el tanulni az alap koncepciókat. Persze, 1 hét után tovább álltunk Javára, de sok dolgot lehet ott tanulni és menő dolgokat csinálni.
Érdemes az alapokat megtanulni kezdőként ott.... Vannak nehezebb feladatok is ott....
Érdekes, játékos dolog.
Én sajnos nem egyetemre járok hanem esti felnőttoktatásban informatikai rendszerüzemeltető szakra, ahol a Scratch bennevan a tananyagban hivatalosan (olyan 1 tanóra kb. + házifeladatban 1 játékot kellett benne csinálnunk.)
Ha jól emlékszem a tanárunk valami olyasmit mondott a scratchről hogy segít kezdőknek algoritmizálást tanulni és a programozás gondolkodásába belerázódni.
Egyszer a könyvesboltban láttam egy vaskos Scratch könyvet is. Elszórakozni jó benne de sokkal izgalmasabb egy C#-ba vagy bármi másban programozási nyelvvel foglalkozni.
moozygoo: A Scratchnek - mint a Logónak - nem is a felnőtt korosztály a fő célközönsége, hanem a gyerekek (abból is inkább az általános iskolás korosztály alsóbb osztályai), ahol látványos eszközökkel motiválni kell (jó, persze vannak kivételek, van aki elboldogul a Basic/Pascal/Python/stb... nyelvvel is).
"ahol a Scratch bennevan a tananyagban hivatalosan"
A hivatalos szakmai követelmények/vizsgafeladatok között
"Programozás és adatbázis-kezelés"
szerepel - nyelv nincs megjelölve. Valószínüleg az oktatónak egyszerűbb, a nebulóknak meg látványos a Scratch használata.
Bár mint gyakorlott rendszergazda, felnőttképzésben hasznosabbnak ítélném valamilyen a rendszergazdai tevékenységben használatos nyelv - Perl, Python, Javascript, PHP, Bash-/Powershell - gyakorlását.
Nem azt mondtam hogy vizsgán, ott nyilván nem lesz scratch, hanem a tanmenetben előírtan.
Mellesleg SQL-t, C#-ot tanulunk most,később még lesz mellé 1-2 más dolog is, nem kell félreértelmezni a dolgokat :)
"Nem azt mondtam hogy vizsgán, ott nyilván nem lesz scratch, hanem a tanmenetben előírtan. "
A NIVE adatai szerint a képesítésben is (nem csak a vizsgán!) csak az van benne, hogy "Programozás és adatbázis-kezelés" - tehát nincs előírva a nyelv.
Az eszköz- és felszerelésjegyzék is elég szabad kereteket ad:
"Vizuális (blokk) programok készítésére alkalmas szoftver" [feltehetőleg ez lenne a Scratch]
"Felhasználói programok készítésére alkalmas programozási nyelv (C++, C#, Java, Phyton)
Integrált fejlesztői környezet Integrált WEB fejlesztői környezet"
"Mellesleg SQL-t, C#-ot tanulunk most,később még lesz mellé 1-2 más dolog is, nem kell félreértelmezni a dolgokat :)"
Te említetted a Scratchet ("ahol a Scratch bennevan a tananyagban hivatalosan") - kissé olyan kontextusban, mintha mást nem is tanulnátok ("Elszórakozni jó benne de sokkal izgalmasabb egy C#-ba vagy bármi másban programozási nyelvvel foglalkozni.")
Igen, nincs előírva nyelv de mi több mint valószínű C#-ban fogjuk megoldani mivel azzal foglalkozunk javarészt.
Igen én említettem a scratch-et mivel ez a kérdés, de azt is odaírtam hogy 1 tanórát foglalkoztunk vele + egy házi feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!