Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez az algoritmus hiányos, nem?

Ez az algoritmus hiányos, nem?

Figyelt kérdés
Elvileg egy tömbben megkeresi a csúcsot,de akkor nem jó ha a tömb 0. vagy utolsó eleme a csúcs
2017. dec. 7. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, elég hiányosnak tűnik.
2017. dec. 7. 17:51
 2/8 A kérdező kommentje:
2017. dec. 7. 17:53
 3/8 A kérdező kommentje:
így már talán könnyebb ránézni :D
2017. dec. 7. 17:53
 4/8 A kérdező kommentje:
azt se értem minek kell a mid-et így felírni,mikor simán lehetne (lo+hi)/2 ... ugyanaz
2017. dec. 7. 17:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt elég nehéz kibogarászni, hogy mit is csinál, pedig csak pár sor.

A lo<= hi elvárja, hogy legalább 3 elem legyen a tömbben.

Ha nem teljesül, akkor null-t kapunk vissza. Tegyük fel, hogy teljesül.

Pontosan 3 elemnél

lo=1

hi=1

mid=1

Első if-ben

a[1]<a[0]

Ha ez igaz, akkor hi=0 és nem fut le újra a ciklus, hanem kilép és null-t ad vissza.

Szóval biztos, hogy tök hülyeség az egész. Ennél tovább nem is érdemes nézni :)

2017. dec. 7. 18:13
 6/8 anonim ***** válasza:

"azt se értem minek kell a mid-et így felírni,mikor simán lehetne (lo+hi)/2 ... ugyanaz"

Szerintem igazad van.

Amúgy az is elég furcsa, hogy egy tömb indexet fog visszaadni, és Integer a visszatérési érték int helyett.

Gyanítom ennek az az oka, hogy null-t tudjon visszaadni, holott dobhatni exception-t is, vagy visszaadhatna -1-et.

Szerintem ahol ezt találtad, oda ne menjél többet. :)

2017. dec. 7. 18:16
 7/8 A kérdező kommentje:
felező csúcskereső algoritmus lenne
2017. dec. 7. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:
A szisztéma gondolom az, hogy csúcs az az elem, ami nagyobbegyenlő a jobb-, és a bal szomszédjával is. Emellett a definíció meleltt a két szélső elem nem lehet csúcs, mivel annak nincs mindkét oldalon szomszédos eleme. Ugyanakkor így viszont hülyeség azt feltételezni, hogy a program mindenképp talál csúcsot az intervallumon. Egy szig. mon. csökkenő rendezett sorozatban pl sosem fog.
2017. dec. 8. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!