Ha egy cikluson belül többször kérek be különböző számokat, hogy lehetne megoldani, hogy az összeset összeadja?
Bocs, most értem haza, és látom, hogy nem jól írtam, mert a szam változó a ciklusok számát jelenti (vagyis a for ciklust még nem ismered). Így viszont magától adódik a kérdés: MIFÉLE előző értékhez akarod hozzáadni, mikor nyoma sincsen erre szolgáló változónak? Ahhoz képest, hogy már az első válaszból megtudtad, hogy elsősorban arra van szükséged, eléggé érdekes, hogy még egy nappal később is erőnek erejével kitiltod a programodból. Leszel szíves mégiscsak létre hozni egy új int változót, mondjuk osszeg néven, a ciklus előtt nullázni, és ahhoz adogatni a bekért A és B értékeket.
Továbbá: Nincs ennek a kódnak valami eleje (using, namespace, class) meg vége? Neked így is lefordul, csonkán? És miért írsz a számok bekérése után szóközt ("A: "), ha utána a következő sorba töröd a beolvasást? Ezek az értelmetlen furcsaságok nagyon ismerősek egy-két előző kérdésből -- csak nem te tetted fel azokat is?
Persze, hogy működik.
using System;
namespace osszegzes{
class osszegzes{
static void Main(string[] args){
int i, a, b, szam, osszeg;
Console.Write("Hány összeadást akarsz végezni? ");
szam = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
i = osszeg = 0;
do{
Console.Write("\nA: ");
a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.Write("B: ");
b = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("Az eredmény: " + (a + b));
osszeg += a + b;
i++;
}while(i < szam);
Console.WriteLine("\nAz eredmények összege: " + osszeg);
}
}
}
Az az igazság, hogy ez egy sokkal összetettebb programba kellett, ezért írtam csak töredéket.
Pont ez kavart meg, utána már kisebbe sem értettem, de már minden tiszta. Köszönöm!
Hogy akarsz sokkal nagyobb összetettebb programot írni, ha számok összeadása is gondot okoz?
wtf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!