Melyik játékot a legkönnyebb leprogramozni?
Ezeket mind egyszerű programozni, primitív feladatok, de látványos eredményt adnak.
Egy érvényes és megoldható, különböző nehézségi szintű sodoku feladványokat generáló programot írni már nem ilyen egyszerű, de az meg nem látványos.
Akkor nem játékot programoznánk. Akkor először ki kellene alakítani egy egyszerűbb gondolkodásmódot. Erre vannak játék szerű megoldások pl Codemonkey, Codingame, Lightbot de ez nem programozás csak logikai játék, megismereteti az alapokat pl ciklusok működése.
Utána lehet elkezdeni a programozás alapjait megtanulni.
Persze ha nem megtanítani kell, és csak bemagolni akkor kb bármit a felsoroltak közül.A gondoltam egy számot a legegyszerűbb. Vizuálisabb játékból én pl pong-al kezdtem.
"ha be kellene taníts valakit, akinek nem sok köze volt eddig a programozáshoz"
Hát igen, ennek így nincs sok értelme. Akinek az alapoktól kezdi, azt nem "betanítani" kell. Ha így állsz neki, akkor az illetőnek több kárt csinálsz, mint hasznot, és ezt segítő szándékkal mondom.
Breakout.
Egyszerű és látványos is.
Itt van pár gyakorló játék feladat.
Egy kezdőnek a pythont játékfejlesztésre sztem nem kéne ajánlgatni.
Kevés az esély rá, hogy akármit össze tudjon dobni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!