A markdown hogyan működik?
Pl. egy link megadása így néz ki
[link szövege](hivatkozott url szövege)
És ha én egyéb esetben is kapcsos zárójelet akarok használni, utána zárójelben valamit, akkor azt is linknek érzékelné.
Van gondolom rá egy class amivel előre lehet bizonyos html kódokat definiálni.
#szöveg pl. a H1-nek felel meg ha jól tudom. De ha van egy hashtag a szövegben, akkor abból is h1 lesz?
Úgy gondolom ez sem tökéletes megoldás az adatbázis kiváltására. Van még egyéb alternatíva, ami nem sql, csc?
"És ha én egyéb esetben is kapcsos zárójelet akarok használni, utána zárójelben valamit, akkor azt is linknek érzékelné. "
Ezért kell legalább a kezdő szögletes zárójel (a Markdownban a szögletes zárójel tartalmazza a link URL-ét) elé egy \-t tenni (mint más nyelvekben az escape-elés).
"#szöveg pl. a H1-nek felel meg ha jól tudom. De ha van egy hashtag a szövegben, akkor abból is h1 lesz?"
A sor eleji kettőskereszt nyitja a <h1> taget és a sor vége zárja (</h1>). A közte levő # ki lesz írva.
"Úgy gondolom ez sem tökéletes megoldás az adatbázis kiváltására."
Mert ez nem is arra szolgál. Ez egy leírónyelv, mint a BBCode.
"Van még egyéb alternatíva, ami nem sql, csc?"
csc helyett gyanítom csv-re gondoltál. ;)
Ott vannak a különböző NoSQL-implementációk - MongoDB, CouchDB, Redis, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!