Okj megéri?

Figyelt kérdés
2017. nov. 17. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Mármint melyik?

A programozói? Abból a szempontból esetleg jó, hogy ad valami papírost; meg ha sohasem programoztál még, akkor rendezettebb formában kapod meg a tudást.

De munkavállalás szempontjából többet ér egy szakirányú diploma vagy pár év szakirányú tapasztalat vagy pár referencia.

Tanulás szempontjából meg keveset ad: egyébként is bármilyen informatikai képzettség lényeges eleme, hogy rengeteget önállóan gyakorolj, mert az órákon (legyen az bármilyen képzés!!) a kötelező feladatok bebiflázása rettentően kevés.

2017. nov. 17. 20:39
 2/9 A kérdező kommentje:
A szakra amire erdetileg menni akarok, nem vennének fel a pontok miatt, fizetősre meg nem szeretnék járni, szóval arra gondoltam halasztok, addig elvégzek egy okj-t és majd később mennék egyetemre. Programozó okj-re gondoltam, de bármelyik másik terület is érdekelne. Nem akarok tipikus okj-re menni (muszájból kell ugye valahova beirakozni), akkor már legyen valami értelme is. Csak az érdekelne mennyire éri meg az informatika területén választani. Mindig is érdekelt, manapság egyre jobban filózom rajta, habár ez nem éppen nőknek való szakma. :D Kissé bizalmatlan vagyok az okj-vel kapcsolatban.
2017. nov. 17. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az OKJ programozónak semmit sem ér. Túl keveset tanítanak, hogy hasznosnak lehessen mondani. Ha utána elmész egyetemre és az OKJ-t ingyenesen megtudod oldani, akkor mért ne....

Amúgy annyira keveset ér, hogy ha lenne OKJm fel sem tüntetném az önéletrajzomon. Maximum ha pályakezdő lennék.

2017. nov. 17. 21:30
 4/9 A kérdező kommentje:
A programozón kívül egyéb informatikai képzések sem érik meg szerinted?
2017. nov. 17. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Az Informatikai rendszerüzemeltető (Rendszergazda) [54 481 06] képzés abból a szempontból jobb, hogy gyakorlatibb, az ott szerzett tudás jobban beilleszthetőbb a munkába, bár e mellett is érdemes sokat gyakorolni/utánaolvasni, illetve idővel cégspecifikus - Cisco, Microsoft, Vmware,... - képzésen továbbképezni magad.
2017. nov. 17. 23:26
 6/9 anonim ***** válasza:

"Az OKJ programozónak semmit sem ér. "

Azért ezt nem mondanám.

Aki esetleg még soha sem tanult programozni és szeretné tudását rendszerezett módon fejleszteni (nehezebben képzi önmagát) annak jó lehet.

Azzal egyetértek, hogy az idő rövidsége, az anyag nagysága és komplexitása miatt nem ad feltétlenül elegendő tudást (mondjuk ez relatív, hogy mire, mihez képest) - de az önálló, tanórán kívüli gyakorlás, projektkészítés, önképzés bármilyen képzés mellett (egyetem mellett is!) fontosnak tartanám.

2017. nov. 17. 23:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. nov. 18. 09:38
 8/9 anonim ***** válasza:
1 évet tanítottam programozó OKJ-n. Ingyen, ha teljesen kezdő vagy és nulláról indulsz, akkor mankónak jó. De munkaerőpiacon hasznos tudást nem sokat tud adni. El tud indítani, segíti az otthoni tanulást, de a nagy részét magadtól kell megtanulnod.
2017. nov. 18. 11:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Az alapokra akkor valamennyire megfelelő?

Gyakorlatilag erre lenne szükség, elindulásnak, nem a komplett tudás a célom az okj-vel, mert utána úgyis mennék egyetemre.

2017. nov. 18. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!