Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# fájlkezelés, txt-ben való...

NextBack kérdése:

C# fájlkezelés, txt-ben való karakter törlése?

Figyelt kérdés

Nos, a kérdésem az lenne, hogy létrehoztam egy txt-t írtam bele, és hozzá fűzni szeretnék szövegeket, csak ha elírok valamit akkor, hogyan tudok karakter törölni?

Jelenleg, ha lenyomok egy szám vagy betű karaktert például akkor azt beleírja egyből a txt-be, de ha elírok egy szót, hogyan tudom javítani?

pl: szeretek-->szeretem,

szeretek+backspase = szerete

szerete+m = szeretem,

ha backspace-t nyomom, akkor törölje ki a karaktert.

Hasonlóan működjön, mint ha csak simán írnék pl: egy word-be.

2017. okt. 31. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Javaslom valamelyik Stream osztály leszármazott tanulmányozását.

StreamWriter vagy FileStream vagy amelyik szimpatikus.

2017. okt. 31. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
A C#hoz nem értek, de kell lennie ott is olyan osztálynak, vagy típusnak, ami kétirányban képes kezelni fájlt, írni és olvasni is. De egyébként megjegyzem, hogy a word nem így működik, csak adott időintervallumonként ment (ha ment, mert ebben nem is vagyok biztos), vagy kézi mentéssel, különben csak a ramban dolgozik. Ha szövegszerkesztőt szeretnél készíteni, és nem házi feladat (azazhogy megadják, hogy így kell működnie), akkor dolgozz egyetlen Stringbe, azt könnyű módosítani, és csak mentés esetén írd be a fájlba.
2017. okt. 31. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:

"dolgozz egyetlen Stringbe, azt könnyű módosítani, és csak mentés esetén írd be a fájlba."

Tekintve, hogy a C#-ban a string immutable nem hogy nem könnyű, hanem lehetetlen módosítani, úgyhogy ez a lehető legrosszabb tanács.

Ha már valami ilyesmi, akkor a StringBuilder közelebb áll az igazsághoz, de az sem egészen erre lett kitalálva.

Azt kéne tudni valóban, hogy mi a cél, mert ez nem lesz olyan, mint egy Word, kicsit sem, akkor valami GUI felületre kéne írni, nem fájlba.

2017. okt. 31. 20:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát igen, nem jegyzettömböt szeretnék készíteni.

Kezdetben csak az a cél, ha a felhasználó leüt egy billentyűt akkor annak nyoma maradjon a txtbe, mert ha betűt vagy számot üt le, akkor kiíródik, ha entert, akkor sort tör és space-re pedig szóközt tesz.

A backspace-t is szeretném úgy megcsinálni, ha leütésre kerül akkor, ahol a kurzor villog onnan kezdjen törölni, annyi db karaktert, ahányszor le lett ütve.

Csak minden egyes karakter leütésnél azonnal kiíródik a txt-be, így abból kellene valahogyan törölni.

2017. okt. 31. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!