Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » VBA 2 form, de egyszerre csak...

VBA 2 form, de egyszerre csak egy látszódjon?

Figyelt kérdés
Van 2 formom, legyenek form1, és form2. A form1 kiszámol valamit gombnyomásra, és azt a form2-n jelenítené meg. Ha megnyomom a gombot a form1-nek nem kéne látszódnia, és meg kéne jelennie a form2-nek, ezen is lenne egy gomb, amit, ha megnyomok nem lesz látható a form2, és látható lesz a form1. A form .Show, és .Hide property-je valamiért nem jó.

2017. okt. 30. 14:35
 1/2 coopper ***** válasza:

Szia.

Nagy valószinűség szerint a kódban van valami hiba, mivel szerintem a Form.Show metódus és Form.Visible property is müködik (legalábbis Delphiben müködik), nemtudom VBA-ban van-e ilyen, de szerintem lennie kell benne.

A Form1.Button1Click eseményére mindkettőt kipróbáltam és müködik, a Hide és Show metódusok :

Form1.Hide;

Form2.Show;

A Form2.Button1Click eseményre pedig ez volt irva:

Form2.Hide;

Form1.Show;

A Visible változó esetén pediglen ez volt a két programrészlet :

Form1.Button1Click :

Form1.Visible:=False;

Form1.Update;

Form2.Visible:=True;

Form2.Update;

Form2.Button1Click :

Form2.Visible:=False;

Form2.Update;

Form1.Visible:=True;

Form1.Update;

Sok sikert.

üdv.

2017. okt. 30. 17:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is gyanús, hogy ha a .show és a hide metódus(! nem property) "valamiért nem jó". Valószínűleg elrontottál valamit. A forráskód sokat segítene.

Load, Unload metódusokat próbáltad?

2017. okt. 30. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!