Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudnátok segíteni (C++)?

Tudnátok segíteni (C++)?

Figyelt kérdés

Ezt a programot kellene megírnom, de elakadtam. Előre is köszi a segítséget.

Bemenet:

1. sorban bekér egy számot (1≤N≤100)

Utána ugyan ennyi sorban bekér 2 számot szóközzel elválasztva, Távolság1-től (0≤K≤300), Távolság2-től (0≤P≤300).

Kimenet:

A kimenet első sorába azon bekért elemek darabszámát, illetve sorszámát kell írni sorszám szerint növekvő sorrendben, amelyek Távolság2(P) 100-nál kisebb; és Távolság1(K) 100-nál nagyobb.

Példa

Bemenet

6

42 15

110 20

125 160

166 180

42 100

110 39

Kimenet

2 2 6

2017. okt. 28. 02:56
1 2
 11/17 sharkxxx ***** válasza:
2017. okt. 28. 19:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez szép megoldás.
2017. okt. 28. 20:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2017. okt. 28. 20:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#11 Na végre egy épkézláb kód :D

Pár apró észrevételem azért ehhez is van:

- A beolvasás és a feldolgozás összevonható egy ciklus alá, az input sor feldolgozható rögtön ahogy beolvassuk, így futásidőn is spórolunk, továbbá:

- Az inputot igazából nem kell eltárolnunk, a feldolgozás után semmi szükségünk rá. Elég csak a kimeneti adatot eltárolni.

- Ha az input adatokra int helyett unsigned int típust állítunk, akkor a >=0 ellenőrzés már automatikusan jön a típusból, így azt is elhagyhatjuk.

- Általában célszerű a feldolgozást logikailag elkülöníteni a kiíratástól, így hirtelen picit szemet szúrt, hogy egy függvényben van mindkettő megvalósítva.

Nem kötekedésből írtam ezeket, csak gondoltam pár plusz megjegyzés nem árt mellé, hol lehetne picit tovább csinosítani.

Ja igen, forkoltama kódodat:

[link]

2017. okt. 28. 21:07
 15/17 anonim válasza:

Sracok ez szep es jo hogy megcsinaljatok a beadandojat, de szinte biztos vagyok benne hogy a srac ELTE IK-s golya, szoval nem fog vele semmit erni, mivel a legtobb oktato egy ilyen kodot ertelmezni sem tud mint amilyet ti is irtatok :D

(Btw, tenyleg szep kod)

2017. okt. 29. 21:45
 16/17 SimkoL ***** válasza:
#14: Nem akarok kötekedni, de mit ér az a program ami azonnal kilép egy hibánál ? 'Tessen' már felhasználó barátabb programot írni mert amit írtál, átírtál fölöttébb nem az !
2017. okt. 30. 09:20
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 A hibakezeléshez nem nyúltam hozzá, azt meghagytam úgy, ahogy az előző válaszoló megírta. A célom az volt, hogy FINOMÍTSAK az általa megírt kódon, nem az, hogy specifikációs szinten újraírjam.
2017. okt. 30. 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!