Hogyan lehet c++ -ban egy külsőleg előhívott osztály változóját egy függvénybe meghívni?
Még kezdő vagyok c++-ban ezért erre az egyszerű dologra nem jöttem még rá.
Az érthetőség miatt leírok egy példát. Szóval van egy "fuggveny" -em és egy Boot-om, amit egy külső headerből töltöttem be. Hogyan tudnám a fuggveny-be behívni a már előhívott Boot-ot?
void fuggveny();
int main() {
boot Boot(1);
fuggveny();
}
void fuggveny() {
cout << Boot.elohivva << endl;
}
Egy változón nincs mit meghívni.
Meghívni függvényeket lehet.
Ja, paraméterátadásról beszélünk?
Az a második C++ lecke, fel nem foghatom mit bohóckodsz külső headerekkel, ha még ez is kínai.
lassits kicsit.
amugy parameterkebt tudod pl.: atadni
Elnézést kérek a zavarásért. Nyilván nem írtam elég érthetően az első 3 szót, hogy a második válaszolónak nem sikerült felfognia. Nem tudom, hogy melyik számú lecke mit tartalmaz, mivel nem iskolából és nem is könyvekből tanulok. Reméltem, hogy valaki segíteni fog, de itt nyilván csak a profik tehetnek fel egy adott szint feletti kérdéseket.
További szép napot.
#include <iostream>
class boot {
public: // Csak publikus tulajdonságra lehet hivatkozni.
int elohivva;
public:
boot(int n) {
elohivva = n;
};
};
void fuggveny(boot & Boot);
int main() {
boot Boot(1);
fuggveny(Boot); // A függvény paraméterében megadod az objektumot.
}
void fuggveny(boot & Boot) {
// A referencia oparátor (& jel) azt jelenti, hogy maga az objektum
// lesz átadva a paraméterben.
// Ha a referencia oparátor (& jel) nem lenne ott, akkor készülne egy
// másolat az objektumról.
using namespace std;
cout << Boot.elohivva << endl; // Csak publikus tulajdonságra lehet hivatkozni.
}
"mivel nem iskolából és nem is könyvekből tanulok"
Hanem? A kispolcról?
Nem tanulsz te sehonnan, csak szerencsétlenkedsz.
Az ilyeneket meg nem szeretjük errefelé.
Pedig tenyleg jo tanacs: elobb ertsd meg mi az a valtozo, mi a hatokore/lathatosaga. Ertsd meg mi az a fuggveny, fuggvenyparameter, mik a parameteratadas modjai.
Ha ez megvan megnezheted mi az az osztaly, objektum, objektumorientalt programozas.
Ha ez mind tiszta fuss neki ujra es valsz menni fog.
Ha most valaki megmondja a megoldast se fogod megerteni es nem fogod legkozelebb sem tudni.
Egyre több az ilyen okostojás...
Grafikus alkalmazást készít, úgy hogy nem tudja mi az a privát adattag: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Webszervert készít úgy, hogy nem tudja mi a post request: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Külső headerekkel dolgozik úgy, hogy nem tudja mi az a függvény paraméter: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Mi értelme ennek a sok taknyolásnak, de őszintén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!