Phyton fájlt (. py) hogyan lehet futtatni? Lehet belőle valahogy . Exe fájlt csinálni?
Sziasztok,
Kerestem egy bizonyos feladatnak megoldást, bármilyen programnyelven, amit meg lehet nyitni, és értelmezni tudom.
Találtam megoltást interneten, de vagy nem volt nyílt forráskódú, mert nemem a forráskódját kellene értelmezni, vagy olyan sok fájlból állt, hogy azt nem látom át, nekem olyan kellene, hogy egy fájl, egyben a kód, és csak azon szépen sorban végig lehet menni, hogy hogyan működik.
Végül youtube-on találtam egy olyat, amit phytonban, csináltak és nem tucat fájlból áll, hanem csak 2-ből.
Áll egy grafikai valamiből, mivel van grafikus felülete, és magából a programból.
Azonban, kellene valami amivel meg tudom nyitni.
Van Visual Studio 2015-öm, és leginkább azzal akarnám futtatni (ebben tanultam c#-ban programozni). feltelepítettem a phyton kiegészítőt ahogy írták, társítottam a fájlokat, egy új project-hez, pont ahogy azt google-ben olvastam és tanácsolták.
Szerettem volna debugolni, de csak hiba...
Hogy ha sikerült volna futtatni akkor próbáltam volna belőle a visual studio segítségével .exe-t csinálni, hogy könnyen futtatható legyen, de szerintem az se lenne olyan könnyű feladat.
Elvileg konzolban lehetne futtatni, a youtube leírás alapján, de nekem az se jött össze, pedig utána néztem neten.
https://www.youtube.com/watch?v=3s69jU4kR8U
Itt érhető el a program:
Hozzáteszem, hogy phyton-ban nem tudok programozni, nekem elég lenne, ha csak a gondolatmenetét tudom követni, az alapvető dolgokat meg tudom nézni hozzá interneten, hogy mit hogyan definiál és ilyesmi.
Megnézné nekem valaki, hogy tudja-e futtatni,és ha igen, leírná nekem, hogy pontosan mit, hogyan csinált?
Esetleg ha van ötletetek, hogyan lehet .exe vagy valami 2 kattintással futtatható fájlt csinálni belőle?
Segítségeteket előre is Köszönöm.
A pythonhoz elsődlegesen a Python futtatókörnyezet kell, amihez van külön fejlesztőkörnyezet (az IDLE) is (a Visual Studio a Microsoft terméke a saját C#, Visual Basic, Visual C/C++ fordítóival - a Python is beleintegrálható: [link] - de kissé idegen tőle).
A kódot elnézve ez még Python 2-ben készült (teszteltem, igen, ez 2-es verzió: [link] ), szóval neked az kell:
* 32 bites Windowshoz telepítő: [link]
* 64 bites Windowshoz telepítő: [link]
ha feltelepíted tölts le mind a két .py állományt egy könyvtárba, és a gomoku.py-t nyisd meg az IDLE-vel.
Python a nyelv neve, nem phyton.
A jó kód részekre van bontva, nem 1-2 fájlba behányva az egész, még ránézni is rossz, megöregedek, mire letekerek az aljáig.
Ahhoz, hogy értelmezd, nem kell lefuttatni, elég megnyitni mondjuk notepad++-ban a kódot.
Nálam elindul, ha konzolból futtatom (python gomoku.py paranccsal), de amikor rakni akarok, eltűnik az ablak. Lehet azért, mert nálam a python3 van feltéve. Annyit módosítottam rajta, hogy futattható legyen a python3-mal is, hogy a printnél zárójelbe tettem a dolgokat, de lehet ez így nem volt neki elég, nem értek hozzá.
Amit leírtál, abból semmire nem lehet következtetni... Kezdjük az elején: feltelepítetted egyátalán magát a Pythont???
Ha, ahogy írod a gondolatmenetét akarod megérteni, ahhoz minek az exe? Azzal pont nem mész semmire... Pythont egyébként nem szokás exebe fordítani, nincs is rá igazán jó megoldás, ha a forrást akarod megosztani, akkor a lefordított .pyc file kell neked.
Köszönöm a válaszokat,
Valóban, azt sem tudtam, hogy szükséges feltelepíteni egy futtatókörnyezetet... nagyon értettem hozzá...
Utána sikerült futtatni egy kis bénázás után.
Aztán utánanéztem ennek a py2exe nék és ezzel a videóval sikerült azt is használni, illetve azt is megoldotta, hogy miért nem tudtam parancssorból python-t, még a futtatókörnyezet telepítése után se.
https://www.youtube.com/watch?v=VKQ1Ph81Gps
Az értelmezéshez, azért látni is szerettem volna, hogy fut.
Illetve nekem elsősorban a mesterséges intelligencia működését kellene megvizsgálni, hogy hogyan dönti el mire érdemes lépnie, mi alapján rendel fontossági sorrendet az egyes mezőkhöz.
Azért volt fontos számomra, hogy egyben legyen a kód és ne sok fájlra bontva, mert akkor nem látom át egyben, hogy mikor vált egyik fájlból a másikba, és ettől talán szétesik, és nem tudom követni.
Másodsorban, az ilyen .exe konverterekkel (python 2-nél legalábbis így értelmeztem), csak 1 fájlt lehet társítani, vagy legalábbis ennyi idő alatt csak ennyi esett le...
De most sikerült .exe-t ( és a hozzá tartozó fájlcsomagokat) legenerálni, és működik a kód. Már csak meg kell fejtenem, hogy mi is történik a programon belül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!