Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdőként ez csak nekem nem...

Kezdőként ez csak nekem nem könnyű?

Figyelt kérdés

[link]

A weboldalon Easy kategóriában van. Lehet könnyű, de nehezen értem meg, hogy egyátalán mit kéne csinálnom.

Mondjuk lehet azért, mert reggel 6 óta fent vagyok és már elég álmos vagyok, de akkor is :)

2017. okt. 6. 23:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor majd reggel megnézed. 😃

Egyébként egy ciklus, összeadás és szorzás a megoldás. Ha megérted a feladatot, akkor egyszerű lesz.

2017. okt. 6. 23:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt megcsinálták, hogy beolvassa a,b,n-t.

0 2 10 -> a=0, b=2, n=10

És azt várják, hogy erre te kiírsz egy ilyet:

2 6 14 30 62 126 254 510 1022 2046

ehhez kell egy ciklus, ami minden lépésben behelyettesít a megadott képletbe.

Aztán ezeket a számokat még össze kell fűznöd valahogy stringé.

2017. okt. 6. 23:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Amúgy ismeritek ez az oldalt? Milyen? Ez egy versenyre felkészítő valami? :) csak java gyakorlatokat kerestem a neten és szembe találkoztam ezzel.
2017. okt. 6. 23:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok ilyen oldal van, szerintem ha valaki elsajátította az első nyelv szintaktikáját, akkor érdemes itt folytania a tanulást. Leginkább abban segít, hogy egy feladatot hogyan kell algoritmizálni. Az easy szinten általában olyan feladatok vannak, amik nem igényelnek semmilyen algoritmikus előképzettséget, csak meg kell érteni a feladatokat. A haladóbb szinten már nem elég a naív megoldás, valamilyen optimalizált megoldás kell, hogy minden teszteset lefusson az idő vagy a memória korlátok átlépése nélkül.
2017. okt. 7. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Amikor állást kerestem, az egyik cégnél először egy online tesztet kellet kitölteni, és az innen volt, bár nem java, hanem c#

am nem volt vészes a feladat: [link]

2017. okt. 7. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!