Programozó könyv?
Sziasztok, szeretnék elkezdeni programozni tanulni C++-ban. Tudtok-e esetleg valami olyan könyv címet mondani, ami már gyakorlatban is tanít valamire, nem csak ecsetelgeti a fél könyven át, hogy mi is az a programozás, és hogy milyen nagy történelmi nevek vannak.
Visual Studio community-t használok, nem tudom számít-e az, hogy a könyvben esetleg az író egy másik program-mal programozik?
UI: Tudom, sok ilyen kérdés volt már a gyakorin, de sehol nem találtam olyan választ, amire nekem szükségem lenne. Ja, és az internetes tutoriálokat nem annyira preferálom, mert C++-ban a magyar youtube-on ha jól láttam senki nem használ visual studio-t. Bár mint mondtam, nem tudom számít-e ez, grafikus felületű programoknál.
Nem szamit az IDE. A fordito sem szamit, bar a VS forditoja megengedobb a GCC-nel.
Kezdeshez konyvet sajnos nem tudok ajanlani, egyetemi jegyzet mukodott nekem.
Ne könyvet vegyél, hanem udemy vagy puralsight kurzust. Igen ... ezek pénzbe kerülnek. Nem ... nem drágák és igen ... megérik.
A puralsight annyira jó, hogy az egyik ismerősöm munkahelyén az embereket arra ösztönzik, hogy ott képezzék tovább magukat.
A udemy-n található dolgok ára változó, de sokszor 10 dollárért megtudsz venni egy tananyag csomagot, most éppen 29 dollárba kerülnek. Ha véget ér a promóció a legtöbb 50-200 dollár körül fog menni.
A puralsight meg havonta 29 dollár.
Igen ... egyedül is utána tudnál nézni a dolgoknak, meg youtube videókat is nézhetnél (ilyen szinten már magyar nincs, angolból is kevés és hiányos), de ha itt kell feltenned a kérdést gondolom nem lennél elég leleményes hozzá és jobb ha valaki fogja a kezedet. Amivel semmi baj sincs.
Én nem szeretnék kurzusra járni, + havi 30 dollárom nincs.
Én csak egy egyszerű könyvet szerettem volna, amiből tudok tanulgatni alapokat.
C++ nem egy kezdő könyv, tenyleg magas szinten kell ismerni ahoz hogy jo programot irj.
ha még sose programoztal néhány órát jatszál scratchel aztan javascripttel vagy pythonnal kezdj.
gyakorlati tudast gyakorlassal fogsz szerezni de ahoz kell a nyelv ismerete.
a konyvek amiket en olvastam:
sololearn.com(ingyen, online) tenyleg csak az alapokra tanit meg de c++ tutorialjuk nagyon jo, bar erdemes kijegyzetelni a4es lapokra hogyha rapilantasz eszedbe jut az egesz de sololearn ambar nagyon roviden kb 5 percben osszefoglal egy reszt konnyen elfelejtheto en 3x is elolvastam amire megjegyeztem de tenyleg alap szintu 3x 3-4 ora alatt kiviszed(van egy oldal szoveg utana kerdes a szovegre illetoleg,nem csak elmeleti kerdes)
utana elolvastam a c++ 24 ora alatt c. konyvet (magyar) nem sok ujdobsagot mondott pontosabban ezeket:
reference,masolo constructor,destructor szerepe memory managmantben a fordito kulcsszavait(#define,#include) es asszem a felulirgato fuggvenyeket.
utana Qt-val foglalkoztam, de nem ertettem hogy valami mikor pointer vagy nem mi az a const &QString arg) ezeket neten megneztem
utana elkezdtem olvasni a c++ the programming language 4th edition konyvet jol hangzik h a c++ keszitoje irta de
nem tutorial konyv adatszerkezetek felepiteset mutatja be
nagyon nehez angolja van
nem ad peldat gyakorlati felhasznalasra
most a c++ primer 5öt olvasom (nem primer plus)
ez tutorial konyv google segitsegevel eddig ertem (160/1000 oldal, nagy betukkel) es leirja h mire lehet hasznalni valamit tutorial formaban.
Ha veletlenul 1$ert megvenned a kinai ebayen (nem a netrol szedtem le xD) akkor mobion csak a barna ikonu "PDF reader" tudja megnyitni es a kommenteket nem tolti be de a konyv vegen be van scannelve,gepen betolt rendesen
ui:ambar mast nagyon nem is probaltam en Qt-t hasznalom c++hoz is nagyon jo a debug modja es a logikai hibakat konnyen megtalalom, bar neten altalaban code::blocksot javasoljak en meg nem probaltam
3# Nem olyan kurzus amire minden hétfőn el kell menni. Hanem kb 60 órányi videó oktató csomag plusz még segítő dokumentációk.
Nem feltétlenűl kell havi 30 dollárt fizetni, lehetőségnek írtam oda, hogy a puralsight annyiért van.
Amúgy a udemyn 10 dollárt ki lehet fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!