Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha megtanultam egy vagy több...

Ha megtanultam egy vagy több programozási nyelvet, mennyit fog érni, ha ezeket leváltják majd újabbak?

Figyelt kérdés
Mennyire időtálló tudás az, ha valaki például a Java-t vagy a C-t magas szinten ismeri?

2017. okt. 2. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Akkor fog csak igazán sokat érni, amikor leváltják és senki nem ért már hozzá. Igaz nem lesz nagyon keresett, de azt a néhányat amire szükség lesz eszméletlen módon meg fogják fizetni.

Attól, hogy egy nyelv kikopok és új fejlesztésekben már nem használják, a régi rendszereket - amikbe rengeteg pénzt öltek már - nem fogják varázsütésre kidobni és lecserélni.

2017. okt. 2. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Más nyelvben is lesznek függvények, osztályok, ciklusok, változók, stb. Ha az alapvető logikáját megérted pl. az objektumorientált programozásnak egy nyelven keresztül, onnan már könnyű újakat tanulni.

A Java meg C pedig már évtizedek óta létező, népszerű nyelvek, eltűnésük nem valószínű a közeljövőben.

2017. okt. 2. 20:36
 3/6 tabaki ***** válasza:
A te rövidke pályafutásodat még valószínűleg kiszolgálják. Egyébként meg aligha úgy van, hogy ma „megtanulsz” (ha van ilyen) egy-két nyelvet, és aztán azzal a sírig vakargatod a hasad. Nyilván folyamatosan képzed magad, hogy naprakész maradj, és ebbe beletartozik nemcsak a nyelv változásainak és az új technikáknak a követése, hanem a feladataidnak megfelelő egyéb nyelvek megismerése és használata. Annak ellenére, hogy közöm sincs a programozáshoz, abban is biztos vagyok, hogy ez sem úgy megy, hogy ma még C-ben programozol, holnaptól meg bocsi, a kakukk programnyelvet kell majd használni. Gondolom, ez is apránként jön be, mit tudom én, bizonyos modulokat praktikusabb lesz kakukkban fejleszteni, elöregedett programokat kakukkal optimalizálni, stb. Erre is igaz lehet, amit itt állandóan olvashatsz, hogy nem nyelveket kell tudnod, hanem programozni. A nyelv csak eszköz, ha váltanod kell, az talán kényelmetlen, de a tudásodat nem fogja lenullázni.
2017. okt. 2. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha valaki tényleg megtanul egy programnyelvet, annak nem lesz probléma újat megtanulni. De aki attól fél, hogy újat kell tanulnia, sőt nem tanul szívesen mindig új dolgokat, az inkább válasszon más szakmát...
2017. okt. 2. 21:51
 5/6 anonim ***** válasza:

A mai napig el lehet helyeszkedno pascallal :) Még javával és Cvel is sokáig jól tudsz keresni.

Amúgy egy jó programozó hamar megtud tanulni egy új nyelvet .... látszik, hogy nem vagy az....

2017. okt. 2. 23:39
 6/6 anonim ***** válasza:
A programnyelvek leváltása hosszú folyamat, mivel egy egymillió soros, több ezer fájlból álló programot nem lehet olyan hamar átírni. Közben van idő megtanulni egy új nyelvet, aminek szintaxisa erősen emlékeztetni fog az elődjére, hogy könnyen megtanulhassuk. Továbbá a tudásod egy része nyelvfüggetlen, különösen magas szinten.
2017. okt. 3. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!