Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Basic valtozo uzenet...

Visual Basic valtozo uzenet kiirasa?

Figyelt kérdés

En egy ilyen egyszeru betoltesre gondoltam. Van egy szoveg ami kiirna, hogy "Betoltes" majd ujbol valami szoveget irna ki. Tudom kihalt ez a programozasi nyelv de ez nekem nagyon tetszik. Ha van koztetek aki visual basicben programoz/ programozott es tudja kerem segitsen ;)

+ a formon nincs border, nagyon jol nez ki igy...de nem lehet mozgatni :D mintha lefagyott volna.

Elore is koszonom ;)

2017. okt. 1. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Szükséged lesz egy Timer vezérlőre, aminek a Tick eseményének bekövetkeztekor változtathatod a Label objektum Text tulajdonságát.

Itt láthatsz egy példát rá:

[link]

2017. okt. 1. 19:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Én igazából nem teljesen tudom mi a kérdés valójában (vagy, hogy hogy jön ide a border meg ablakmozgatás), de Timer egész biztosan nem kell hozzá.
2017. okt. 1. 19:39
 3/7 A kérdező kommentje:

#2 Bocsanat. Lehet furan fogalmaztam. Van egy formom. Azon egy Label. Ahogy bejon a formom kellene egy "Betoltes" felirat. Egy picivel kesobb ez a szoveg, "Betoltes" azt akarom, hogy valtozon meg egy masik szovegre. Ha ez a feltetel teljesult akkor egy masik form toltodik be es az elso form eltunuk. Ezt sikerult megoldanom.

Border nelkul eleg szepen mutat. Neztem leirasokat border nelkul is lehet mozgatni a formot de nem ertek hozza mit hova kell irni :(.

2017. okt. 1. 19:51
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 Koszonom szepen a linket.
2017. okt. 1. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:

"de Timer egész biztosan nem kell hozzá."

Idézem a kérdezőt:

"Van egy szoveg ami kiirna, hogy "Betoltes" majd ujbol valami szoveget irna ki."

kiemelném az "újból" kifejezést, ami arra utal, hogy egy ideig kéne mutatnia a "Betöltés" szöveget, majd egy másikat.

Esetleg csinálhat olyat a kedves kérdező, hogy egy végtelen ciklus keretén belül váltja a Label vezérlő Text tulajdonságát, majd vár egy kicsit

[link]

de az nem annyira "elegáns".

2017. okt. 1. 20:16
 6/7 A kérdező kommentje:

A videoban pl timerrel van megoldva.

https://www.youtube.com/watch?v=Ce1a4PIUq-I

Nekem ez mukodne gombok nelkul ?

2017. okt. 1. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nekem ez mukodne gombok nelkul ?"

Működhet, csak a Timer elindítását végző Start metódust kell valahova beleraknod - alkalmasint a fő ürlap betöltéséhez. Erre a #1-es hozzászólásomban említett oldalon láthatsz példát.

2017. okt. 1. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!