Visual Basic valtozo uzenet kiirasa?
En egy ilyen egyszeru betoltesre gondoltam. Van egy szoveg ami kiirna, hogy "Betoltes" majd ujbol valami szoveget irna ki. Tudom kihalt ez a programozasi nyelv de ez nekem nagyon tetszik. Ha van koztetek aki visual basicben programoz/ programozott es tudja kerem segitsen ;)
+ a formon nincs border, nagyon jol nez ki igy...de nem lehet mozgatni :D mintha lefagyott volna.
Elore is koszonom ;)
Szükséged lesz egy Timer vezérlőre, aminek a Tick eseményének bekövetkeztekor változtathatod a Label objektum Text tulajdonságát.
Itt láthatsz egy példát rá:
#2 Bocsanat. Lehet furan fogalmaztam. Van egy formom. Azon egy Label. Ahogy bejon a formom kellene egy "Betoltes" felirat. Egy picivel kesobb ez a szoveg, "Betoltes" azt akarom, hogy valtozon meg egy masik szovegre. Ha ez a feltetel teljesult akkor egy masik form toltodik be es az elso form eltunuk. Ezt sikerult megoldanom.
Border nelkul eleg szepen mutat. Neztem leirasokat border nelkul is lehet mozgatni a formot de nem ertek hozza mit hova kell irni :(.
"de Timer egész biztosan nem kell hozzá."
Idézem a kérdezőt:
"Van egy szoveg ami kiirna, hogy "Betoltes" majd ujbol valami szoveget irna ki."
kiemelném az "újból" kifejezést, ami arra utal, hogy egy ideig kéne mutatnia a "Betöltés" szöveget, majd egy másikat.
Esetleg csinálhat olyat a kedves kérdező, hogy egy végtelen ciklus keretén belül váltja a Label vezérlő Text tulajdonságát, majd vár egy kicsit
de az nem annyira "elegáns".
A videoban pl timerrel van megoldva.
https://www.youtube.com/watch?v=Ce1a4PIUq-I
Nekem ez mukodne gombok nelkul ?
"Nekem ez mukodne gombok nelkul ?"
Működhet, csak a Timer elindítását végző Start metódust kell valahova beleraknod - alkalmasint a fő ürlap betöltéséhez. Erre a #1-es hozzászólásomban említett oldalon láthatsz példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!