Lehetséges 1 hónapra gyakornoki pozíciót szereni nyáron?
Külföldön tanulok és amikor haza megyek majd nyáron nem leszek sokat Magyarországon, de 1 hónapot szívesen dolgoznék. Nem a pénz számít, akár ingyenes gyakorlatra is mennék, csak egyátalán szóbaálnának-e velem a cégek, ha tudják, hogy csak 1 hónapra megyek...
Gondolom ha betudom bizonyítani, hogy kompetens programozó vagyok, akkor szívesen várják az ingyenes munkát, de az 1 hónap nagyon kevés és gondolom ezzel nagy rizikót vállalnak, hogy hátha lelassítom a munkájukban őket és pont mire felvenném a tempót már tovább is állok.
Mindegy én nem vagyok szakértő a témában :) Szerintetek lehetséges? Volt már valaki hasonlón?
(projectekkel alá tudom támasztani a tudásomat plusz van egy C2es nyelvvizsgám)
1 hónap baromi kevés idő. Érdemi munkavégzés azért nincs szinte soha sem a kötelező szakmai gyakorlatok alatt sem, mert az is nagyon rövid idő, 2-3 hónap talán.
Mi kell ahhoz, hogy te ott elkezdhess érdemi munkát végezni?
- Hozzáférést kell adni a céges rendszerekhez.
- Kell neked egy laptopot keríteni, amire fel kell telepíteni azokat az eszközöket amiket használsz. (Licenc költségek lehetnek vastagon!)
- Kell valaki aki elintézi a hivatalos papírjaidat a hatóságok felé.
- Kell valaki, aki nagyjából megmutatja, hogy mi az amin dolgozni fogsz, mi hogy működik benne, kik az ügyfelek, honnan kapod a feladatokat, mik az íratlan szokások, stb. Plusz nem árt, ha egyáltalán deployolni tudod magadnál a projektet.
A fent felsorolt dolgok közül több olyan is van, ami akár napokat is igénybe vehet, és közben valakinek ezekkel telik a munkaideje. Csak az, hogy te leülhess és elkezdj érdemben dolgozni tízezer (százezer!) forintokba is kerülhet akár, még akkor is ha neked nem fizetnek semmit. Csak és kizárólag bukna egy 1 hónapos munkavállalón a cég, időt és pénzt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!