Írnak még HTML-be weboldalakat manapság vagy inkább PhP-t használ mindenki?
Figyelt kérdés
2017. aug. 13. 15:57
1/7 anonim válasza:
Továbbra is minden weboldal, amit látsz, HTML kódként jut el hozzád, a technika csak abban változott, hogy ezt ma már generálják, pl. PHP-vel, ASP.NET-tel, NodeJS-sel, stb.
2/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
Szerintem a kérdező arra gondolhatott, hogy írnak-e még statikus weboldalakat, vagy már minden weboldal dinamikus.
5/7 A kérdező kommentje:
Kicsit rosszul fogalmaztam, igen arra voltam kíváncsi, hogy a legtöbb weboldal már dinamikus-e avagy írnak még statikus weboldalakat is?
2017. aug. 13. 21:18
6/7 anonim válasza:
Nyilván, ha az adott oldalon nincs szükség semmilyen szerveroldali logikára, akkor egyszerű HTML oldalt készítenek. Vannak ilyenek.
7/7 anonim válasza:
Igen, egyre jobban kezd elterjedni az, hogy a webalkalmazásod tulajdonképpen két alkalmazásból áll: egy szerver API-ból és egy statikus kliens oldalból (tehát magát a HTML-t nem a szerver generálja).
A szerver feladata adatokkal ellátni a kliens oldalt, illetve fogadni a bejövő kéréseket, az adatokat validálni, a felhasználókat pedig authentikálni, authorizálni.
A kliens statikus HTML, JavaScript és CSS fájlokból áll, amiben a logikát és a szerverrel való kommunikációt a JS végzi, a szerkezeti leírást a HTML, a kinézetet pedig a CSS írja le.
Természetesen nem tűnnek el egy jó darabig a dinamikus, szerver által generált oldalak sem, vagy láthatunk hibrid megoldásokat is, mint a például Facebook.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!