Hogyan tudom ezt megcsinálni? (node. Js/ejs/javascript)
Klasszikus (HTML+Javascript+PHP) felállásban ez áll egy kliensoldali részből, azon belül:
* az űrlapot tartalmazó HTML-állományból
* egy Javascript-kódból, ami:
- az oldal betöltődésekor (és az űrlap sikeres elküldésekor) AJAX-on keresztül, GET metódusú kéréssel betölti a JSON állományt és elhelyezi az értékeket a megfelelő űrlapmezőkbe
- az úrlap elküldésére szolgáló gomb megnyomásakor összeszedi az űrlap mezőinek értékeit, majd AJAX-on keresztül, POST metódusú kéréssel elküldi az a szerveroldali kódnak
illetve egy szerveroldali kódból, ami fogadja a kliensoldalról származó kéréseket, a megfelelő kulcs-érték pár esetében tárol és visszajelez, nem megfelelő adatok esetében hibát jelez vissza.
NodeJS esetén kissé furimányosabb a helyzet, mert általában nem a webszerverbe illesztve, CGI-módban használják (bár arra is van mód: [link] ), hanem külön alkalmazásként - webes kiszolgálásra ott van a http modul ( [link] ) illetve az Express ( [link] ).
Ha GET metódusú kérést kap, akkor betölti (fs modul) a kért erőforrást (HTML/JS/CSS/JSON-állományt) - annak hiányában egy 404-es hibakóddal tér vissza; ha POST metódusú kérést kap, akkor meg a fent említett szerveroldali funkciókat látja el.
én vagyok a kérdező köszi a válaszokat!
sikerült megoldani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!