Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudom ezt megcsinálni?...

Hogyan tudom ezt megcsinálni? (node. Js/ejs/javascript)

Figyelt kérdés
Van egy json file-om amiből ki szeretném szedni node-al a az adatokat, majd template-et használva betölteni egy html form megfelelő field-jébe. A html field-ek nevei megegyeznek a json tömb kulcsainak neveivel, tehát a "name: Henry" értékét a name elnevezésű html mezőbe szeretném tölteni. Ha megváltoztatom a mezőben a nevet, szeretném, ha a fájlban is megváltozna.

2017. júl. 23. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Hááát talán ez segít elindulni:

[link]

2017. júl. 23. 21:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Klasszikus (HTML+Javascript+PHP) felállásban ez áll egy kliensoldali részből, azon belül:

* az űrlapot tartalmazó HTML-állományból

* egy Javascript-kódból, ami:

- az oldal betöltődésekor (és az űrlap sikeres elküldésekor) AJAX-on keresztül, GET metódusú kéréssel betölti a JSON állományt és elhelyezi az értékeket a megfelelő űrlapmezőkbe

- az úrlap elküldésére szolgáló gomb megnyomásakor összeszedi az űrlap mezőinek értékeit, majd AJAX-on keresztül, POST metódusú kéréssel elküldi az a szerveroldali kódnak

illetve egy szerveroldali kódból, ami fogadja a kliensoldalról származó kéréseket, a megfelelő kulcs-érték pár esetében tárol és visszajelez, nem megfelelő adatok esetében hibát jelez vissza.

NodeJS esetén kissé furimányosabb a helyzet, mert általában nem a webszerverbe illesztve, CGI-módban használják (bár arra is van mód: [link] ), hanem külön alkalmazásként - webes kiszolgálásra ott van a http modul ( [link] ) illetve az Express ( [link] ).

Ha GET metódusú kérést kap, akkor betölti (fs modul) a kért erőforrást (HTML/JS/CSS/JSON-állományt) - annak hiányában egy 404-es hibakóddal tér vissza; ha POST metódusú kérést kap, akkor meg a fent említett szerveroldali funkciókat látja el.

2017. júl. 24. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Vagy ha nem akarsz szerveren tárolni, megelégszel a böngésző tárolási lehetőségeivel, akkor ott a LocalStorage:

[link]

elvileg annak a tartalma is "kiexportálható":

[link]

2017. júl. 24. 12:31
 4/4 A kérdező kommentje:

én vagyok a kérdező köszi a válaszokat!

sikerült megoldani :)

2017. júl. 24. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!