Hogyan tudok PHP-ből meghívni egy másik PHP fájlt átadva neki egy vagy több GET paramétert?
Ezek szuperglobál tömbök, semmi szükség ilyesmi mókolásokra, sima include és ugyanúgy eléred a $_GET -ből.
Mellesleg include-ba mi a töknek lehetne URL paramétert átadni, nem webszerveren keresztül megy a kérés egy file beolvasására!
Félreértettem, akkor csak a 2. mondatom ami helyes ide.
[link] Tessék elolvasni, a meghívó scope-ot örökli, vagyis az összes változót ami ott elérhető ahol includoltál.
Túl bonyolultan látod a dolgokat, pedig lehet ezt egyszerűen is.
Legyen mondjuk két fájlod, az egyiket nevezzük el index.php-nek:
<?php
$name = "Kiss Béla";
require("print_name.php");
(Én személy szerint jobban szeretem include helyett a require-t használni, mert ha kiderül, hogy egy fájl nem létezik, azonnal megáll a program futása, mielőtt bármilyen hülyeséget csinálna.)
A másik legyen a print_name.php:
<?php
print $name;
És ez így működni fog. Az include-ot úgy képzeld el, mintha a megadott fájl tartalmát bemásolná. Szóval ez lesz a végén:
<?php
$name = "Kiss Béla";
//A másik <?php-t nyilván nem másoljuk be
print $name;
Tehát nem kell itt semmilyen trükközés, mint amit te próbálsz. $_GET-re ugyanígy működik. Az már más kérdés, hogy mennyire jó ötlet ezt így csinálni.
Jöhet a lepontozás, ahogy az ilyenkor menni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!