Excelben hogyan lehet két feltétel teljesülése esetén egyik oszlopról egy másikra ugrani, és ottmaradni, az értékeket a továbbiakban onnan lekérdezni, majd vagy vissza, vagy tovább ugrani?
Három oszlop között kell "ugrálni".
Eddig kipróbáltam offset, choose, match, min, column, és egyéb függvényeket, többszörösen egymásba ágyazva, de nem tudtam megoldani.
Hogy egyértelmű legyen a kérdés, csináltam e szkrínsatot, itt van:
Pirossal jelöltem az ugrások nyomvonalát.
Az egyik feltétel a D oszlopban van, jelen esetben 4.
A másik feltétel a másik két oszlop közül az egyik minimumértéke. A képen most nulla mindegyik esetben.
E-F-G oszlopokba kézzel beírtam a "megoldást", a H oszlopban az összefűz függvénnyel kiírattam a végeredményt.
Hogy még érthetőbb legyen itt van az xls file:
Nincs mit, igazából egyébként is ébren lettem volna, így legalább hamar elrepült az idő. Meg egyébként is szeretem az ilyen agyalós feladatokat. :)
Ha lesz még kérdésed, nyugodtan tedd fel!
Huh! Megvan! :)
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!
Hát mint mondjak, kisebb nagyobb szünetekkel majd' egy hónapig tököltem vele és nem jutottam semmire.
De most hogy kész, nem is annyira bonyolult. :)
Az I oszlopban csináltam meg, így néz ki a képlet a második sorban:
=IF(AND(I1=1;A2=D2);MATCH(MIN(A2:C2);A2:C2;0);IF(AND(I1=2;B2=D2);MATCH(MIN(A2:C2);A2:C2;0);IF(AND(I1=3;C2=D2);MATCH(MIN(A2:C2);A2:C2;0);I1)))
A színek a J oszlop második sorában : =INDEX(A$1:C$1;I2)
További szép napokat, ha lesz egy őrült ötletem, jövök megint!
VilágBéke!
Erre mondjuk azt, hogy moslék.
Csinál valamit valamiért, de ember nincs a bolygón, aki megérti, hogy pontosan mit és miért.
Módosítani, javítani képtelenség.
Nekem többek között ez a munkám, hogy az ilyen gányoló kóklereket megtaláljam és kirúgjam a francba, ugyanis majd minden cégnél akad 1-2 ilyen, aki csak kárt okoz az ehhez hasonló "okos", "ügyes", dokumentálatlan, indokolatlan megoldásaival.
Semmilyen.
A problémát kell újra átgondolni, mert nyilvánvalóan nem ez a valódi probléma.
2 lépés vissza, utána lehet gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!