Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Állásinterjúk? Mire lehet...

Állásinterjúk? Mire lehet számítani? Van hasznos tapasztalatotok? Webfejlesztés/szoftverfejlesztés/teszter munkakörrel kapcsolatos infók is érdekelnek.

Figyelt kérdés

Milyen teszteket kellett kitölteni? Szóbeli interjún, jófejek voltak-e, miket kérdeztek?

Elsősorban junior pozikkal kapcsolatban kérdezem.

Munkáltatói oldalról is érdekelnek a vélemények:)

2017. jún. 8. 20:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Én eddig 3 interjún voltam gyakornok pozit keresve. (egyetem miatt)

1) A cégnek is érdeke, hogy ne sértsenek meg, tehát a baráti viszony kiépítése relatív számukra kötelező.

Ellenetetés esetben joggal állíthatod, hogy bunkók és híresztelheted is, mivel akkor igaz. (sőt, nem is perelhetnek emiatt, ha még is te nyersz, mivel te igazat mondtál) Ez meg nekik nem jó, mivel elpártolhatnak a lehetséges munkavállalók.

- Tehát érdekük a barátságos körülmény és barátságos elválás interjú után

2) A teszt a színtől és cégtől függő. Én eddig 1x töltöttem ki tesztet, de többnyire arra mennek rá, hogy ismered-e az aktuális technológiákat. Mennyire vagy up-to-date. Persze nem a mély dolgokra gondolj, hanem nyelvi szinten.

pl.:

- Java8 Lambda-t ismered-e.

- try-cache-final-ban a final mikor fut le

- ismered-e az ORM-et, legalább, hogy mire való.

2017. jún. 8. 20:38
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az én mostani munkahelyemre úgy kerültem be, hogy regisztráltam magam a LinkedIn-en és a profilomat részletesen kitöltöttem, mintha a szakmai önéletrajzom lenne. Néhány korábbi munkatársam és a felettesem (még a gyakornoki időkből) endorse-olta a szakmai tapasztalatomat. Egy nap kaptam egy üzenetet egy fejvadász cégtől, hogy a profilomat elnézve alkalmasnak találnak egy .NET-es munkára. Válaszoltam nekik, hogy érdekel az ajánlat, mivel épp most abszolváltam az egyetemen, így megszűnt a gyakornoki munkaviszonyom, ráadásul pont .NET-es munkát keresek.

Első körben volt egy skype-interjú. Bemutatkoztak, elmondták, milyen munkáról volna szó, mi volna az én feladatom ebben és melyik cégről van szó. Bemutatkoztam én is, elmondtam, hogyan ismerkedtem meg a programozással, miért választottam pont ezt a pályát. Kérdeztek a korábbi munkahelyemről, a referenciáimról, stb. Aztán feltették a nagy kérdést, hogy angolból hogyan értékelem magam. Elmondtam, hogy én személy szerint nem szeretem egy 1-10-es skálán besorolni magam, beszélgessünk egy kicsit angolul és abból rögtön tisztán kiderül, mi a helyzet. Majd megköszönték a lehetőséget, és "majd értesítünk".

Értesítettek is, szintén a fejvadász cég HR-esével volt egy skype-interjú (nem ugyanaz volt, mint első alkalommal). Szóval lefutottuk ugyanazokat a köröket, de ezúttal átküldtek egy Word fájlt, hogy ez a tesztfeladatsor, küldjem vissza e-mailben 90 perc múlva. Ezek voltak benne:

- Mit jelent egy metódus túlterhelése?

- Mi a különbség az objektum, az osztály és az interfész közt?

- Mi az egységbe zárás elve?

- Mi a polimorfizmus?

- Mit jelent az öröklődés?

- Írj egy metódust, ami az első száz Fibonacci-számot írja ki (0, 1, 1, 2, 3, 5, ...)

- Írj egy metódust, aminek egy paramétere van, mégpedig egy egész számokat tartalmazó kvadratikus mátrix. A metódus egy igen/nem választ adjon vissza, függően attól, hogy van-e nyeregpontja (egy szám, amely a sorjában a legkisebb, de az oszlopában a legnagyobb).

- Írj egy metódust, ami három dolgot kap meg: egy szavakból álló listát, egy egész számot illetve egy kulcsszót. A metódus adja vissza azokat a szavakat a listából, amelyik tartalmazza a kulcsszót - abban az esetben, ha nincs több találat, mint amennyi az egész szám paraméter értéke.

- Csinálj egy háromszög osztályt két konstruktorral. Az egyik a háromszög 3 oldalát adja meg, míg a másik az alapot és a magasságot. Az elsőnél validáld, hogy az lehet-e szabályos háromszög, ha nem, dobj kivételt. Na meg legyen benne egy metódus, ami a Hérón-képlet alapján (ami meg van adva) kiszámolja a háromszög területét.

- Írj egy osztályt, ami egy vermet (stack) valósít meg!

- Mi a különbség a sor és a verem közt?

- Mikor használsz láncolt listát tömb helyett?

Persze a kérdések angolul vannak, és angolul is kell rá válaszolnod.

Miután ezen a körön is túljutottam, jött egy interjú, ezúttal már személyesen bent a cégnél. Lefutottuk ugyanezeket a köröket, mint az első kettőnél, de végre kérdeztek szakmai dolgokat is. Elmondták, hogy konkrétan milyen technológiákkal fogok dolgozni, kérdezték, melyikről mit tudok, meg volt néhány teszt jellegű kérdés is, például:

- Mire jó és hogyan működik az async-await?

- Milyen kivételt dob egy Task vagy Task<T>?

- Milyen egyéb párhuzamosító eszközöket ismersz? (Thread, TPL [Task Parallel Library], IAsyncResult, ...)

És felmerült a nagy kérdés, hogy mennyit szeretnék. Mondom, juniorként 250K nettó, amire ők még cafeteriát is adtak (nettó 30K havonta).

Majd jött a telefon, hogy örömmel értesítünk...

2017. jún. 8. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!