Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valamit hallottam, hogy ha...

Valamit hallottam, hogy ha beirok valahova egy filet akkor a gép gyorsabban megtalálja. Mi ez?

Figyelt kérdés
2017. jún. 7. 09:47
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

"Nettó hülyeség amit szeretnél, szokás szerint."

Szerintem meg az hülyeség ami téged visz előbbre. Menj inkább ganéjt lapátolni, az nem hülyeség s egyszerűbb is.

2017. jún. 8. 12:50
 22/30 anonim ***** válasza:

Pedig igaza van. Tudjátok, hogy probléma van a szoftverrel, miért nem oldjátok meg inkább? Miért csak a tüneteket kezelitek?

Egy rendes adatstruktúrával ez simán kezelhető. Teszem-azt checksum az azonosak kizárására, stb...

Kep\{YYYY}\{MM}\{DD}\"checksum.jpg" <- Így dátumokra bontva, vagy valamilyen struktúrában tárolva almappákra bontva, majd a Directory.EnumerateFiles metódussal rekurzívan megkeresni minden képet.

De mondom, ez tutira tervezési hiba, amit még most az elején normálisan meg kellene oldanotok.

2017. jún. 8. 13:30
 23/30 A kérdező kommentje:
Az mióta probléma, ha a képek rendszerezve vannak s további rendszerezésre, válogatásra kerülnek később?
2017. jún. 8. 13:55
 24/30 A kérdező kommentje:

Amúgy meg nem tervezési hibákról van szó hanem fejlesztésekről s fejlesztések közbeni tesztekről, későbbi módosításokról.

Legjobb esetben is gyermekbetegségekről beszélhetünk, nem tervezési hibákról. Menet közben derül ki hogy a programnak milyen szempontoknak kell megfelelni mert a szempontokat nem lehet előre tudni csak tesztelésekkel derülnek ki.

2017. jún. 8. 13:57
 25/30 anonim ***** válasza:

A rendezett képek további rendezése az inkább átrendezés. Kérdés: miért kell két körben rendezni? miért nem lehet a végleges helyére berakni a képeket?

Az, meg hogy milyen adatokat raktok még a képe mellé db-ben, nem függ a kép helyétől.

Még mindig azt mondom, hogy tervezési hiba. De legalábbis nem gondoltátok jól át a munkafolyamatot.

2017. jún. 8. 14:51
 26/30 A kérdező kommentje:
Jelenleg nincs annyira intelligens programom ami maradéktalanul felismeri a képet. Ezért kell utólag embernek is rendeznie.
2017. jún. 8. 15:12
 27/30 A kérdező kommentje:

"Az, meg hogy milyen adatokat raktok még a képe mellé db-ben, nem függ a kép helyétől. "

A helyétől nem függ, de a képet ettől függetlenül meg kell találni. És sokkal egyszerűbb lenne ha a gép maga találná meg, mintha minden mozgatásnál újra kellene írni az elérési utat sok ezer kép esetén. Így is nagy munka a képek rendezgetése.

2017. jún. 8. 15:14
 28/30 anonim ***** válasza:
Hát bocs, de még mindig nem értem, hogy a képeket miért kellene jobbra-balra másolgatni. Tároljátok minden infóját (köztük az elérési útvonalát is) a képnek db-ben és minden problémátok egycsapásra megoldódik.
2017. jún. 8. 15:34
 29/30 A kérdező kommentje:
írtam, mert a képeket alkönyvtárakba kell rendezni.
2017. jún. 8. 15:53
 30/30 A kérdező kommentje:
na de mindegy nem az a kérdés, hogy ki szerint van értelme és ki szerint nem, hanem az hogy mi ez az egész funkció. nyilván aki nem látja át az értelmét aszerint nincs értelme, de attól, hogy valaki nem tudja mi az értelme, attól még van értelme. máskép nem lenne rá igény.
2017. jún. 8. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!