A Google Play biztosít számunkra tárhelyet, ha online játékot csinálok?
Vagy külön kell szervert bérelni?
Mert ha esetleg szar lenne és mondjuk 5 hónap után már csak 2 ember játszana rajta, akkor nyilván nem érné meg nekem fizetni a szervert tovább. És akkor nem tudom hogy ha beleraktak-e pénzt a játékosok, akkor én leállíthatom-e az egész szervert ha nekem kellene bérelnem.
Most hogy jön ide a domain regisztráció, amikor az nem is a google-höz tartozik?
Btw 15 giga tárhely/e-mail ingyen, nem láttad te még a szerverfarmjait.
Félreérted. A Google igenis biztosít környezetet az online játékodhoz. Van a Google Play, ahová feltöltöd a programodat, hogy mások letölthessék azt. Illetve a Google-nek van felhőszolgáltatása, amiben a játékodhoz szükséges szolgáltatások futnak (adatbázis, további programok, stb.). Vagy ha nem tetszik a Google Cloud, ott van a Microsoft Azure.
Ja, de az a 15 gb sincs ingyen ám, ahogy semmi sem. Cserébe bizony az adatokat felhasználhatják, amiket ott tárolsz, elemezhetik stb. (Nem, nem ott ül egy ember és olvassa, hanem különböző algoritmusokhoz, tanításra stb felhasználhatják pl a levelezés egy részét.)
Miért is adna ingyen tárhelyet?
Oké, ha fizetős az appod és annak leveszik x százalékát, cserébe ők máris adtak egy platformot, ahol megtalálják mások a cuccodat. -> Ezért kapták a pénzt.
Igen a Google egy baromi nagy cég, de semmi sincs teljesen ingyen a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!