Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozóként Londont vagy...

Programozóként Londont vagy Bécset választanátok kivándorlásra?

Figyelt kérdés
Mik az előnyei/hátrányai a két helynek?

2017. jún. 1. 14:57
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nekem Bécs jobban tetszik, mert onnan 3 óra alatt haza tudnék jönni, miközben nyugati szinten keresek.
2017. jún. 1. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:

A fő előnyöket meg hátrányokat neked kéne tudni. Általánosan nem lehet kijelenteni, hogy egyik helyen mindig több pénzt fogsz kapni, mint a másikon.

Ha viszont a munka tegyük fel azonos, akkor én Bécset választanám az időjárása meg a közelsége miatt.

Bár engem London jobban húzna, mert angolul tudok, de ha németül meg angolul is ugyanúgy tudnék, akkor Bécsbe mennék; mégegyszer: ha a két munka és fizetésük közel azonos lenne.

2017. jún. 1. 15:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Németül is kell tudni? Nem elég az angol?
2017. jún. 1. 15:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Londoni munka a brexit miatt egyre problémásabb, szóval inkább Bécs. Ott még azt is meg tudod oldani, hogy pl Sopronba költözöl és ingázol, így a lakhatás sem lesz drága. Persze kérdés mennyire tudsz angolul és mennyire németül.
2017. jún. 1. 15:31
 5/12 Takysoft ***** válasza:

Szoftverfejlesztőnek azért nem lesz olyan nehéz az a külföldi munka... hidd el, nem azokat zavarják haza :D

Amúgy nyelvtudástól is függ.

Hollandiában volt sok ismerősöm, az is jó hely.

Bécs az időjárása miatt lehet kedvező sokaknak. Londonban sokszor esik.

Fizetésben nem hiszem, hogy nagy lenne a difi.

2017. jún. 1. 17:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Pont ezért írtam, hogy te tudod pontosan melyik munka miért jobb. Nyilván Bécsben nem angolul beszél mindenki, de ha a munkához elég az angol, akkor sincs semmi gond.
2017. jún. 1. 18:13
 7/12 anonim ***** válasza:

# 3/6 Időpont ma 15:31

Ha hosszú távra tervezel, nem szokták szeretni, ha nem beszéled és/vagy nem mutatsz hajlandóságot az anyanyelv alapszintű megtanulására.

2017. jún. 1. 21:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk úgy is egész életemben tanulnom kell. Belefér ez is.
2017. jún. 2. 02:11
 9/12 anonim ***** válasza:

#7 Ki az egyáltalán, aki kimegy valahova csak angollal, és hosszabb távon semmit nem tanul a hivatalos nyelvből? :D

Persze nyilván arra gondoltam, hogy nem gond, hogy az álláshoz elég; az meg megint más, hogy előbb vagy utóbb illik megtanulni németül.

2017. jún. 2. 08:53
 10/12 anonim ***** válasza:

# 8/9 Időpont ma 02:11

Persze, a hosszú távot években, évtizedekben értsd. Mondjuk szerintem magadtól is tanulnál németet, legalábbis én mindenkitől azt hallottam, hogy egyszerűen zavaró lesz magadnak, nem is a többieknek. :-D

(angol nyelvterületen dolgozom, így ezt nem tudom saját tapasztalatból)

# 9/9 Időpont ma 08:53

Én már nem bízok az emberekben, bármire képesek :-D Ha van olyan, aki nyelvtudás nélkül megy ki dolgozni (azért nem programozóként, tény), akkor ilyen is lehet.

2017. jún. 2. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!