Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő vagyok még benne C++...

Davyd9206 kérdése:

Kezdő vagyok még benne C++ szeretném jobb bele ásni magamat még el nem megyek rendes képzésre?

Figyelt kérdés

Eddig szinte minden kérdésemre meg kaptam választ de most van egy olyan hogy C++ mi az osztályai

namespace, include direktíva utána jönne ez a osztályok amit nem találok sehol se.

2017. máj. 26. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Kezdj el valami könyvet + tutorialt.

2017. máj. 26. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Egy osztály egy referenciatípus megvalósítása a struct pedig értéktípusé.

C++ prog nyelv 24 óra alatt c könyvet töltsed vagy vedd meg. K jó.

2017. máj. 26. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:

"Egy osztály egy referenciatípus megvalósítása a struct pedig értéktípusé."

Kivéve, hogy egyáltalá nem.

2017. máj. 26. 12:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért is nem? Hisz class és struct kulcsszóval gyártunk típusokat.
2017. máj. 26. 13:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert NEM.

Class és struct között az alapértelemezett láthatóság a különbség. Structnál public, classnál private.

2017. máj. 26. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondja az utolsó, C++ nyelvena struct és a class mögött gyakorlatilag csak a default láthatóság a különbség, minden más aspektusban megegyeznek. Ennek egyébként rettentő egyszerű oka van. A class az OOP paradigmával jött be a C++ nyelvbe, viszont már létezett egy struct, ami a C-ből jött át, és szerkezetileg hasonló volt egy OOP classhoz. A structnak maradnia kellett, hisz a C++ egyik fő irányelve, hogy visszafelé kompatibilis a C kódokkal, viszont az OOP maitt bevezetésre került a class is. Thing is, a kettő végül szerkezetileg megegyező lett, az egyetlen különbség az alapértelmezett láthatóság jelenti.
2017. máj. 26. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:47

Az a könyv egy rakás sza.r, és ezt úgy mondom, hogy én elolvastam az egészet. Arra jó, hogy az alapokat megtanuld abban az 500 oldalban, de kell hozzá még egy 500 oldalas könyv, ami komolyabban tárgyalja a c++-t, hogy valamit tudj majd kezdeni az egésszel.

Habár megfelelő alternatíva híján én is azt a könyvet ajánlanám, vagy csak én nem ismerek jó alternatívát. De hogy k. jó, hát azzal lehetne vitatkozni.

2017. máj. 26. 15:22
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

ha jó vagy angolból sololearn.com 2,3x-i "megtanulása" és kijegyzetelése elmagyarázza elég jól.

Utána elolvastam a c++ 24 óra alatt könyvet is,

Amit tanultam belőle:

1)Precomplier

2)Reference alapján való átadást így:

foo(int &a){a=3}

int myVar = 1;

foo(myVar);

#myVar új értéke 3

#a fügvény létrehozásánál van egy &és jel, így nem érték szerint adja át

3)const számot NAGYBETŰKKEL írjuk

4)Saját obj másoló algorithmus

pl ha van egy objekted ami létrehozáskor kap egy másik objektet és ennek ÖRÖKÖLNÉ a tulajdonságait, csak bizonyos tul-jait örökölje, úgy hogy:

this.color=parent.color;

és ezt leírod minden kívánt tulajdonsághoz

2017. máj. 26. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!