Kezdő vagyok még benne C++ szeretném jobb bele ásni magamat még el nem megyek rendes képzésre?
Eddig szinte minden kérdésemre meg kaptam választ de most van egy olyan hogy C++ mi az osztályai
namespace, include direktíva utána jönne ez a osztályok amit nem találok sehol se.
Egy osztály egy referenciatípus megvalósítása a struct pedig értéktípusé.
C++ prog nyelv 24 óra alatt c könyvet töltsed vagy vedd meg. K jó.
"Egy osztály egy referenciatípus megvalósítása a struct pedig értéktípusé."
Kivéve, hogy egyáltalá nem.
Mert NEM.
Class és struct között az alapértelemezett láthatóság a különbség. Structnál public, classnál private.
ma 11:47
Az a könyv egy rakás sza.r, és ezt úgy mondom, hogy én elolvastam az egészet. Arra jó, hogy az alapokat megtanuld abban az 500 oldalban, de kell hozzá még egy 500 oldalas könyv, ami komolyabban tárgyalja a c++-t, hogy valamit tudj majd kezdeni az egésszel.
Habár megfelelő alternatíva híján én is azt a könyvet ajánlanám, vagy csak én nem ismerek jó alternatívát. De hogy k. jó, hát azzal lehetne vitatkozni.
ha jó vagy angolból sololearn.com 2,3x-i "megtanulása" és kijegyzetelése elmagyarázza elég jól.
Utána elolvastam a c++ 24 óra alatt könyvet is,
Amit tanultam belőle:
1)Precomplier
2)Reference alapján való átadást így:
foo(int &a){a=3}
int myVar = 1;
foo(myVar);
#myVar új értéke 3
#a fügvény létrehozásánál van egy &és jel, így nem érték szerint adja át
3)const számot NAGYBETŰKKEL írjuk
4)Saját obj másoló algorithmus
pl ha van egy objekted ami létrehozáskor kap egy másik objektet és ennek ÖRÖKÖLNÉ a tulajdonságait, csak bizonyos tul-jait örökölje, úgy hogy:
this.color=parent.color;
és ezt leírod minden kívánt tulajdonsághoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!