DatagridView OutOfRange kivételt dob, és azt írja index = -1. Miért?
Csináltam egy DataGridView-t aminek a DataSource-a egy osztály listája. Amikor fájlból töltöm be, tökéletesen feldarabolja a sorokat és kitölti a táblázatot. Amikor új listát hozok létre, és nem fájlból töltöm fel, hanem egy gombbal, akkor beilleszti a listába, de ha már egy gombbal módosítani akarom, ezt a kivételt dobja:
An unhandled exception of type 'System.IndexOutOfRangeException' occurred in System.Windows.Forms.dll
Additional information: Index -1 does not have a value.
Ha megpróbálom nullára állítani az indexet, akkor is ezt a hibát dobja. A lista új eleme jól lett létrehozva, azt már ellenőriztem. Mi a baj?
Az lemaradt, hogy a kivétel megjelenésekor a Program.cs ezen sorára hivatkozik:
Application.Run(new MainWindow());
Most bemásolsz ilyen tök irreleváns részleket egy vélhetően nagy kódból, hogy kéne ezt megfejtetnünk szerinted?
Szerintem az a baj, hogy magyar a kód és rosszul van tőle a Visual Studio...
Bocsi, én azt másoltam be, amit kértek.
Miért lenne rosszul a kód a magyartól? Nem használok ékezeteket vagy ilyesmit.
A kérdésem csak annyi (lett volna), hogy mi okozhatja a fent kivételt.
#7 A hibaüzenet egy túl/alulindexelést ír, erre te bemásolsz egy kódot, ahol az égvilágon semmi nincs indexelve. Érted már a problémát? Én is arra gyanakszom, hogy a
new AdatModositas(this, -1);
a ludas, de mivel a konstruktor mögöttes logikáját nem osztottad meg velünk, ezért ez max egy tipp lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!