Szerintetek reális célkitűzés az, hogy programozó szeretnék lenni? Bővebben lent.
Nem informatikai szakon tanulok az egyetemen, de fogalkozom már a programozással 4-5 hónapja. Amikor elkezdtem, nagyon gyorsan tanultam, ragatak rám a dolgok és nagyon élveztem. Mostanában fogalmazódott bennem, hogy szeretnék munka szintjén is ezzel foglalkozni, mivel a sima diplomálmmal nem leszek versenyképes valószínűleg. Milyen szinten kell lennem ahhoz, hogy felvegyenek egy junior állásra?
C volt a kezdő nyelvem, nagyon ragadt rám, a pointerekkel sem voltak kondjaim, pedig azok szoktak buktatók lenni. Most kezdek el Java -val foglalkozni komolyabban, próbálok átállni az OOP -ra. Nyáron megyek az EPAM-hoz Java bootcamp-re ha minden jól megy, ott biztosan tudok még fejlődni. Szerintetek járható út ez így, attól eltekintve hogy nem lesz szakirányú diplomám? Mit tanácsoltok ha programozó szeretnék lenni? Azon kívűl hogy:
for (int i=0 ; i< 3 ; i++ ) {
System.out.println("Practice!") ;
}
Nem járhatatlan út, ahogy vázolod. Fejleszd magad.
A ciklusváltozót már meg is emelheted a jelenlegi 16. hatványára. :o)
Sok sikert!
Ha idővel feljebb akarnak lépkedni a ranglétrán akkor sem hátráltatja őket?
Gondolom ha van egy magasabb pozíció, akkor azért döntő lehet a diploma megléte. Vagy teljes mértékben a tapasztalat, tudás számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!