Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Játék programozás?

Játék programozás?

Figyelt kérdés
Jatekot szeretnek csinálni van pár ötletem nem tudom hogy kezdjek neki , illetve ha valaki tud segíteni akkor vele az esetleges bevételen osztoznek.

2017. máj. 4. 22:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Tanulj meg programozni majd utána lehet valamilyen engine-nel ismerkedni. Pl.: unity-vel. Ötlet mindenkinek van. Az a munka legkisebb része.
2017. máj. 4. 23:16
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

"van pár ötletem nem tudom hogy kezdjek neki , illetve ha valaki tud segíteni akkor vele az esetleges bevételen osztoznek."

Ez most komoly?

Nem tudod, hogy kezdj neki, de a bevételen te volnál az aki osztozik azzal aki a munka érdemi részét elvégzi?

Egyes filmeken a producerek betegre keresik magukat (dollár milliók vagy százmilliók), a forgatókönyvek íróinak meg jut ebből 5-10 000 dollár (ez az USA-ban kb. két havi kereset).

2017. máj. 4. 23:25
 3/16 anonim ***** válasza:
ugye az sem világos milyen platformra gondoltad, de pl Construct 2 -ben össze tudsz vmit pakolni egy kis kitartással, az ötlet meg valóban a legkisebb része a dolognak sokszor...
2017. máj. 4. 23:34
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Bevételen akar osztozni, beszarok a röhögéstől
2017. máj. 4. 23:43
 5/16 anonim ***** válasza:
Az ötlet az nagyon kevés, ha semmi másod nincs (tőke, képzettségek, saját cég). Szerintem, ha valahogy találsz arra programozót, projektvezetőt, hangmérnököt, zeneszerzőt, tesztelőket, értékesítőket stb akik meg is csinálják neked, max 1-2%ra számíthatsz
2017. máj. 5. 01:30
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

1.: Ha van ötlet, de nincs programozási érzék: akkor van ideje spekulálni, még lehet sok pénze...

2.: Ha nincs ötlet, de van programozási érzék: nos ekkor igenis a legfontosabb maga az ötlet, amit megvalósítanak.

3.: Ha van ötlet és programozási érzék is: ideális!

Mellesleg: egy "játék-motorral" nem nagy durranás bármilyen ötletet is megvalósítani. Én pl. ha megismerkedek egy új architechtúrával, az az első, hogy elkezdek felépíteni egy "motor"-t, ami persze rengeteg időt és kitartást igényel, de ezt nevezik programozásnak!

...utánna jöhetnek az alkalmazások, programok és játékok...

2017. máj. 5. 11:07
 7/16 anonim ***** válasza:
Én dolgozok a te ötleteden, és te osztozol meg velem azon amit én megkeresek, jól értem?
2017. máj. 6. 21:29
 8/16 A kérdező kommentje:
igen jól de én is dolgozok, tesztelek stb.
2017. máj. 25. 21:02
 9/16 anonim ***** válasza:

Öcsi, te még sajnos messze vagy a játékprogramozástól. Ha még csak ötleted van, de fogalmad nincs hogyan kezdj neki, akkor te bevételről még ne álmodozz!

Kb ezeket a lépéseket kell végig járnod:

1. Tanulj meg angolul, legalább annyira, hogy az írott dokumentációt megértsd.

2. Kezdj el valami tanulónyelvet pl Pascal vagy Python, amiben hamar lesz sikerélményed (pl tudsz írni valami egyszerű progit, ami színes vackokat rajzol a képernyőre)

3. Ha már az alap megvan, akkor térj át az objektum-orientált nyelvekre pl. C++ vagy Java

4. Ha már magabiztosan kezeled ezeket, akkor jöhetnek a game engine-ek, ezek megértéséhez viszont elengedhetetlen némi matematika (lineáris algebra) és fizika (kinetika) ismeret

5. Ha már tudsz dolgozni a game enginnel, akkor jöhet az ötlet és összeszedheted a csapatot, hogy megcsináljátok a játékot

Ez az 5 pont nagyjából 8-10 év, de ha most csak 12-13 éves vagy, akkor bőven van rá időd. Viszont kitartás és elszántség nélkül nem megy, mert már az első pontnál fel fogod adni...

Igen, Igazmondó, tudjuk, hogy te meg azzal kezdted mikor megkaptad az első számítógépedet, hogy nulláról gépi kódban írtál magadnak egy oprendszert... :P

2017. júl. 11. 11:04
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem találhatsz olyan hozzáértőt aki bele megy abba hogy osztozzon veled a bevételen csak azért mert tesztelnéd a projektet mert ez semmiség ez a segítség a fejlesztéshez egyenlő a nullával. Ja igen és szintén képtelenségnek tartom hogy azért akarjon veled osztozni mert a projekt a te ötleted volt. Gondolkozz el azon, hogy mi éri meg jobban egy hozzá értőnek ha fejleszteni akar valamit az ha osztozik a nagy munkán csak mert nem az ő ötlete vagy inkább kitalál egy sajátot és megcsinálja magának vagy még esetleg ha annyira szuper az ötleted bele mehet de úgy hogy kapsz majd 2-3 százalékot azt csókolom.
2017. júl. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!