A PHP programozók milyen programban dolgoznak?
Pedig arra :) Csak kellene valami modernebb, több funkcióval.
PHP Designer 8 pedig 4 éve nincs frissítve, azt sem tudja mi az a PHP 7.0
És milyen IDE-ket próbáltál ki 10 év alatt? Csak azért kérdezem, hogy ne kezdjem felsorolni azokat, amiket már esetleg kipróbáltál...
Mert ha 10 év PHP fejlesztés után sem merült fel, hogy keress egy használható IDE-t, akkor ott nagyobb a gond...
10 év PHP fejlesztés után még mindig a NPP mellett vagy leragadva? O.o
A maga nemében nem rossz editor, de fejlesztéshez eléggé fapados. Milyen rendszereket programozol, ha eddig még nem álltál át más IDE-re és nem is ismered milyenek vannak?
Én sokáig KomodoEdit-et használtam, jó is volt, de volt pár hiányossága.
Most Atom-ba szerettem bele és azt kell mondanom, szinte tökéletes: ingyenes, millió plugin van hozzá, végletekig testre szabható, tud mindent, ami kell (code completion, todo kezelés, snippetek, megannyi hasznos apróság). Az egyetlen hátránya, hogy hajlamos falni a memóriát.
Sokan szeretik még a Sublimetext-et és a PHPStorm-ot, amiket személy szerint nem próbáltam, de biztosan jók, viszont nem ingyenesek.
PHP-ra én eddig 3 IDE-t használtam
1) Eclipse (Közösségi - ingyenes)
Hát eléggé csináld magad típusú. 2000 beállítási lehetőség. Sokan szeretik, de én a hajam téptem
2) NetBeans (Oracle fejlesztés - ingyenes)
3) PhpStorm (JetBrains - havi/éves díjas; Egyetemi licencel ingyenes)
Nekem ez jött be a legjobban. Rengeteg segítő eszköze van. Tud kommentekből tályékozódni és úgy támogatni. Rengeteg plugin van hozzá.
Mindezek mellet minden Webes technológiát is ismer alapból: SASS, TypeScript, ES6 (ECMAScript 2015), Vue Framework, Symfony, Laravel és sorolhatnám.
Nekem az tetszett, hogy a PHP7.1 RC időszakában már elérhető volt a 7.1-es PHP.
(NetBeans-ben azóta is a 7.0 van csak)
A Notepad++ nagyon jó bármire!
Csak nagyon lusta emberek használnak különböző, főleg fizetős IDE-ket... ...amelyek a szavakat is a szájukba rakja, lehet hogy már a "fopen" is gondot okoz nekik...
Mellesleg számomra az a mókás, hogy PHP 7.1-ről beszéltek, de vajon van egyáltalán olyan funkció, amit a PHP 5.0 nem ismert és ti nagy menők már használjátok? Esetleg pár példa??? :-)
Aki PHP-hez IDE-t használ, az már eleve gáz... :-)
"Csak nagyon lusta emberek használnak különböző, főleg fizetős IDE-ket... ...amelyek a szavakat is a szájukba rakja, lehet hogy már a "fopen" is gondot okoz nekik...
...
Aki PHP-hez IDE-t használ, az már eleve gáz..."
Már bocs, de ebből a hozzászólásból nekem az látszik, hogy soha nem dolgoztál még többedmagaddal egy helloworld-nél összetettebb projekten.
Egy IDE igenis meg tudja könnyíteni egy programozó életét.
"A Notepad++ nagyon jó bármire!"
Ahogy az ATOM is. És jobban is néz ki. :D
"főleg fizetős IDE-ket..."
Igen. A fizetősök nem véletlenül jók. Persze van számtalan ingyenes is. De a fizetősöknek érdekük is, hogy naprakészek legyenek és számtalan módon segítse a fejlesztő munkáját.
"szavakat is a szájukba rakja"
Relatív igen, de attól tudni kell, hogy milyen szavakat rak a szánkba. :) Csak random valami nem megfelelő.
Inkább beírok 1-2-3 betűt nyomok 2x lefele nyilat és entert, mint beírjak egy 20 karakteres függvény nevet (mondtam egy számot).
"PHP 7.1-ről beszéltek ... Esetleg pár példa???"
Hogyne:
- Nyáron jön ki a Laravel 5.5 LTS-e, ami PHP 7.0 lesz a követelménye
- Másod soron, egyes API-k már PHP7-et követelnek meg
- Harmad soron, ha nyúltál már C, C++, Java nyelvhez, akkor tudhatnád, hogy a típus meghatározás nagy segítséget tud nyújtani, és nem kell mindenre megvizsgálni. Beírod hogy fgv(string $valami) {...} és biztos, hogy nem fogsz int-et kapni.
- olvas php.net-et
"Aki PHP-hez IDE-t használ, az már eleve gáz..."
Ember válogatja mi gáz és mi nem. Ha te annak tartod, akkor ne használj IDE-t. :)
Igazmondó hozza a formáját.
Notepadben írja a hello world-öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!