Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Saját kinézet hozzáadása egy...

Saját kinézet hozzáadása egy általam írt programhoz. Hogyan kell?

Figyelt kérdés
A kérdésem az, hogy rengeteg program van és legtöbbjük sajátos dizájnnal rendelkezik. Én is dolgozom jelenleg egy programon, azonban nem tudom, hogy hogyan kell saját kinézetet varázsolni egy programnak. És itt most nem arról van szó, hogy hogyan rendezzem el a programon belül az objektumokat, hanem arról, hogy az ablak, amelyben megnyílik az alkalmazás sajátos kinézettel rendelkezzen és ne egy alapértelmezett windowsos ablakban nyíljon meg. Ehhez milyen programokra lenne szükségem illetve hogyan tudom ezt megvalósítani? Keresgettem már az interneten ezzel kapcsolatban, azonban (lehet, hogy csak én voltam béna) nem találtam semmi ezzel kapcsolatos információt. Visual Studio-ban (2015-ös verzió) programozok, ha ez esetleg befolyásolná a válaszokat. Előre is köszönöm az értelmes hozzászólásokat.

2017. ápr. 25. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Kell egy GUI framework. Milyen nyelvvel dolgozol?
2017. ápr. 25. 18:34
 2/5 A kérdező kommentje:
C#-ban programozok.
2017. ápr. 25. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Visual Studioban ha az új projektnél Windows Forms Applicationt választasz Console Application helyett, akkor már kezdheted is.

[link]

Gondolom C#-pal próbálkozol...

2017. ápr. 25. 19:43
 4/5 SimkoL ***** válasza:
Léteznek skin-ek C#-hoz is, valószínű szerkesztők is mint a Delphi-hez és a C++ Builder-hez is: [link] de saját magad is alkothatsz egyedit, nem nagy dolog.
2017. ápr. 25. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezeket mind meg lehet írni, akár visual framework igénybevétele nélkül is, csak az a kérdéses, hogy érdemes-e?

A felhasználók nem nagyon kedvelik a megszokott dolgoktól eltérő külsőt. Persze ha magadnak írod, akkor semmi gond, de számolhatsz vele, hogy a népszerűség rovására mehet a nagyon egyéni gui, ha publikálni is akarod a munkádat.

2017. ápr. 26. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!