Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Linux (raspberry pi) alatt...

Linux (raspberry pi) alatt letezik olyan parancs, ami megtudja mondani, hogy milyen GPS eszkoz van rácsatlakoztatva az RPI -re?

Figyelt kérdés

kaptam egy GPS kolcsonbe a RPI hez...de nem tudom,hogy milyen fajta, mi a neve és be van szikszallagozva az egesz. Mivel nem az enyem ezert nem akarom szetszedni a boritast rajta. Letezik olyan parancs ami megtudja modani, hogy mi van racsatlakoztatva a raspberry pi re?

USB n keresztul egy TTL kabellel van rakapcsolodva.

[link]

2017. ápr. 25. 11:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ebből annyi látszik, hogy nincs rendes GPS rálátásod.
2017. ápr. 25. 21:10
 12/16 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszod, a dokumentumot probaltam megtalalni, de nem sikerult. - a link valamiert nem mukodik amugy.

az utolso valasz alapjan, ugy erted, hogy nincs gps jelem? hogy nem csatlakozott meg a muholdra?

2017. ápr. 26. 07:45
 13/16 CspCsj ***** válasza:

A link címében %2520 helyett %20 legyen (de nálam szóközzel is működik):

[link]

2017. ápr. 26. 11:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a dokumentumot!

Amugy lehetseges, hogy rossz lehet a GPS modul ?

ezt kimenete

[link]

2017. ápr. 26. 21:18
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez a V,,,,,0.00,0.000 nagyon nincs rendben szerintem.
2017. ápr. 26. 21:18
 16/16 CspCsj ***** válasza:

Ha a szobában próbálgatod, valószínűleg sosem kap műholdjelet.

Legalább rakd az ablakba, ha nem tudod kivinni. Talán úgy változnak az adatsorok.

2017. ápr. 26. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!