Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell szerver Gui-t...

BREADKING kérdése:

Hogyan kell szerver Gui-t készíteni?

Figyelt kérdés
Van egy játék Immune - True Survival sajnos az alkotók elég szerényen oldották meg.(Csak egy .bat fájl ami a játékot parancs soros módba rakja és úgy indítja) ehhez szeretnék csinálni guit c#-al + windows form-al. Csak nem tom hogy kezdjek neki.

2017. ápr. 15. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Egyáltalán mi az a "szerver Gui"? Meg mit akarsz pontosan? Programoztál már valaha?
2017. ápr. 15. 21:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Grafikus felület(gui) És igen programoztam c#-ban. :D
2017. ápr. 15. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudom mi az a GUI. De mi a túrót szeretnél csinálni? Mert az, hogy GUI így önmagában nem határozza meg...
2017. ápr. 15. 22:01
 4/7 anonim ***** válasza:

A barátod valószínűleg a System.Diagnostics névtér Process osztálya lesz:

[link]

[link]

2017. ápr. 15. 22:07
 5/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Semmi mást nem kell csinálni, csak megnézni, hogy a BAT fájl mit csinál (milyen programokat, folyamatokat indít el, tehát milyen parancsokat hajt végre).

Aztán ezeket a parancsokat neked is végre kell hajtani a programból vagy a Process.start metódussal, vagy a nyelvben adott módon (ha olyan a parancs), de inkább használd a process.start metódust : [link]

sok sikert.

üdv.

2017. ápr. 15. 22:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez sokat segített erre nem is gondoltam. :d

Egyébként ti arra gondoltok hogy a háttérbe elindítja a programom a szervert és amit a szerver ki ír azt a program is?

2017. ápr. 15. 22:29
 7/7 coopper ***** válasza:

A tökéletes megoldás az lenne, ha a programodban jelenne meg az összes szerver üzenet, de azért az már nem olyan egyszerű, bár megoldható (de attól is függ, hogy a szerver hogyan "irja" ki az üzeneteket).

Szerintem erre két megoldás van :

1. Átirányitod a szerver üzeneteit egy fájlba (ha hagyja a szerver az átirányitást) és az átirányitott fájlt ellenőrizgeted le, pl dátum idő alapján, (vagy méret alapján) és ha változik, akkor a tartalmát (vagy csak az utolsó sorokat megjelenited.

2. A Szerver parancssor ablakából (ha van neki ilyen) szeded ki az üzeneteket (ez már egy kicsit komolyabb tudást igényel).

Sok sikert.

üdv.

2017. ápr. 16. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!