Számomra elég kemény feladatot kaptam, bármiféle segítségnek örülnék ennek a feladatnak a megoldásában (C Sharp)?
Hol akadtál el, melyik rész nem megy?
Az alábbiakra van szükség a dologhoz:
-Kiírás konzolra
-Adatok bekérése
-Adatok tárolása változókban
-Karaktersorozatok egyezésének vizsgálata
-10 db angol szó helyes leírásának ismerete
-Opcionális, de sokat segít: Tömbök használata.
Melyik rész nincs meg? Hogy fogtál neki, mi az, amit nem sikerült megcsinálnod?
Próbáld meg részfeladatokra bontani - Először pl. csak kiírni a szavakat. Utána egy másik programban kérj be egy szót, és írd ki utána ezt. Majd rakd össze a két programot. Tegyél bele ellenőrzést, számlálókat. Nagyon nagy vonalakban ezt kéne elvégezned, és C#-ul leírnod.
"Számodra elég kemény", de nem azért, mert a feladat nehéz lenne, hanem mert te vagy cefet mód lusta és beleszarós, így meg aztán segítsen rajtad akinek két anyja van, vagy akit vastagon megfizetsz.
10000 HUF a feladat ára.
Normális igen.
Tudja a lószart megoldani, még egy értelmes kérdést sem tud feltenni.
46 és 54%-os kollégák, abbahagynátok ezt, kérlek? Eléggé OFFolásnak minősül szerintem, plusz trágár is.
És, hogy valami hasznosat is írjak, itt van egy elég vázlatos pszeudokód(hoz hasonló) megoldás.
1. Deklarálsz két változót, egyikben a helyes, másikban a helytelen válaszok számát tárolod, mindkettőt inicializálod 0-ra.
2. Kiírsz egy szót, három lehetséges megoldással, és vársz, amíg a felhasználó vmilyen módon megadja, melyiket tartja helyesnek. Én a-val, b-vel és c-vel jelölném meg a válaszokat, és a felhasználó az általa helyesnek tartott betűjelet kell bepötyögje.
3. Eltárolod egy változóban, mit választott a júzer.
4. A helyességtől függően a helyes v. helytelen válaszok számlálóját növeled eggyel.
5. Ismétled a 2-4 lépéseket 10 alkalommal.
6. Kiírod a képernyőre a helyes megoldásokat, melléjük a júzer által megadottakat (ezért tároltad el őket változóban).
7. Kiírod azon változók értékeit, amikben a helyes és helytelen válaszok számát tároltad.
Ez így szerintem bőven szájbarágósabb annál, ami kell ahhoz, hogy meg tudd írni. Szinte csak annyi a feladatod, hogy a magyart C#-ra fordítsd.
Kezdésnek valahol tárolnod kell a szavakat és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszokat. Erre egy Dictionary<string, List<string>> jó lenne, ugye? Csak abba nem gondoltál bele, hogy tudni kell a helyes választ is. Így hát kénytelen leszel saját osztályt írni rá:
class EnglishTestItem {
.. private readonly string[] possibleAnswers = new string[3];
.. public string EnglishWord { get; private set; }
.. public string[] PossibleAnswers {
.. .. get {
.. .. .. return this.possibleAnswers;
.. .. }
.. }
.. public uint CorrectAnswerIndex { get; private set; }
.. //Ehhez csinálsz egy hangzatos kis konstruktort.
}
És akkor a programban már lehet is becuppantani a kérdéseket:
IEnumerable<EnglishTestItem> Questions = ...;
//Nem világos a feladat. A program csak 10 kérdésről tárol információt, vagy a felhasználónak kell 10 kérdésre választ adnia? Vegyük úgy, hogy az utóbbi.
Random r = new Random();
for (int i = 0; i < 10; i++) {
.. //Választasz egy kérdést véletlenszerűen
.. int QuestionIndex = r.Next(0, Questions.Count());
.. EnglishTestItem SelectedQuestion = Questions.ElementAt(QuestionIndex);
.. //Kiírod a kérdést és a rá adható lehetséges válaszokat
.. uint UserAnswer = ...; //Bekéred a felhasználó által adott választ
.. if (UserAnswer == SelectedQuestion.CorrectAnswerIndex)
.. .. //Helyes a válasz
.. else
.. .. //Helytelen a válasz
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!