Különböző termékek 0NF-ben egy táblában, vagy külön?
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne. Egy online webshop adatbázisát akarom megcsinálni gyakorlásképp. Vannak termékek, pl. Processzor, Grafikus kártya, stb.. No ezeket 0NF-nél egy táblában kell szerepeltetni minden tulajdonságukkal együtt, vagy kezdetben is már szét kell választani?
0NF, amikor az adatok még nincsenek különválasztva a táblákban.
Lásd a legelső kép: [link]
Én nem szoktam vacakodni adatbázisba nem való redundáns táblákkal. Egyből úgy tervezem az adatbázisokat, hogy megkapjam a végső, az adatbázisba való táblákat.
Nyugodtan válazd szét az adatokat több táblába.
Te is átugorhatád a 0NF, 1NF, 2NF, stb. lépéseket.
Köszi, saját projectre csinálom de majd később egyetemen beadom félévesnek, ott meg tökölni kell ezzel :D
De megvan azóta, kicsit csalok, hogy nem alkatrészeket lehet majd benne venni hanem komplett gépeket és úgy már berakható 0nf-nél biztosan minden alkatrész, így már minden adat ki lesz töltve a sorban. No de attól még mindig érdekelne hogy mi lett volna erre a jó menet :D Mert én egyszerűen nem hiszem hogy erre létezik az eleve nem külön táblákba felírós dolog.
Szerintem 0NF csak a tervezés korai fázisában fordul elő, amikor összegyűjtöd az adatokat.
Pl. egy tábla a következő mezőkkel:
- Termék neve
- Termék adatai (ez minden tárolni kívánt tulajdonságot tartalmaz)
Aztán persze szétválogatod, amikor rendezni/szűrni/keresni szeretnél bizonyos tulajdonságok alapján.
(Nem vagyok szakember, így csak amatőr szinten ötletelek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!