HTML, PHP Kezdő vagyok, most tanulom. Hogyan lehetne ezt megcsinálni? Többi a 'leírás' -ban!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megcsinálnom, hogy a .php file, amit letöltöttem, az ne így ( [link] jelenjen meg, hanem normális weboldal formájában. Így kéne kinéznie:
https://www.youtube.com/watch?v=UOfV_PSuzHg
Megkérlek titeket, csak olyan szóljon hozzá, aki tud is valamit, nem pedig "Az a megoldás, hogy megtanulod a nyelvet..." kommenteket szeretnék. Még egyszer mondom, hogy még most tanulom a nyelvet!
Ezt a szervert instaláld be. Ezt könnyű beinstalálni, és beállítani.
Azt kell megértened, hogy a php egy szerveroldali scriptnyelv.
Mit is jelent ez? A szerveroldali nyelveket a szerveren futó értelmezőnek először le kell fordítania a böngésző számára emészthető html kódsorokká, csak akkor fogja tudni kijelezni. Ehhez a php kóddal rendelkező fájlokat egy megfelelően konfigurált webszerveren keresztül kell meghívnod.
Ehhez vagy feltöltöd a kívánt oldalakat egy webszerverre, és az internet felül hívod meg egy domain név segítségével, vagy magad is telepítesz egy webszervert, amin keresztül kijelezheted ezeket a fájlokat.
Ez utóbbi sem olyan bonyolult, a fentiekben már ajánlottak pár ingyenes csomagokat, amik elintézik a szervertelepítés gondját egyetlen lépcsőben.
Én a xampp ingyenes csomagját ajánlom, ezt linuxra, macre és windowsra is felteheted.
Telepítés után a létrejött xampp mappában lesz egy htdocs mappa. Ebbe másold a weboldalad fájljait. Ezután, ha már fut a webszerver a böngészőben a http://localhost/ vagy a [link] címeket megnyitva megjelenik az oldalad, immár a php is értelmezve.
Viszont, ha most tanulod a nyelvet, nem biztos hogy jó választás pont egy viszonylag bonyolult idegen kóddal kezdeni a tanulást. A helyedben előbb végigjárnám a codeacademy kurzusait.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!