Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lesz valakiből informatikus?

Hogy lesz valakiből informatikus?

Figyelt kérdés
Hiába szeretnék az lenni, 11.-es vagyok, de informatika órán csak a word használatát tanuljuk. Azon kívül semmit, és az ismerőseim között sincs senki, aki értene az informatikához. Így semmi esélyem?
2017. márc. 25. 13:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Jó esetben elvégzi a mérnök infó szakot, aztán elmegy dolgozni a szakmában olyan fizetésért, amiről csak politikusok meg bűnözők álmodhatnak, rajta kívül...
2017. márc. 25. 13:25
 2/11 A kérdező kommentje:
De hogy menjek mérnökinformatikus szakra, ha a word használatán kívül semmit sem tanítanak nekünk a gimnáziumban?
2017. márc. 25. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg érdekel, bármilyen irányba - fejlesztő (programozó), üzemeltető (rendszergazda), szerelő, stb... - irányba is indulsz el, már érdemes lenne fakultációban gondolkodni (ami legalább az emelt szintű érettségire felkészít, legalább a programozás alapjait megtanuénád). Ha az iskola nem szervez ilyet (ami érdekes egy dolog, nincs más hasonló informatika iránt érdeklődő tanuló az iskolátokban?), akkor meg kell kérdezni a városotokban levő más iskolákban, van-e ilyen.

Jelen helyzetben:

* Tanulj angolul. Minimum olvasás-szintűen, hogy el tudj olvasni és értelmezni egy dokumentációt.

* Legyen egy biztos matektudásod.

* Tanulj meg önállóan keresni. Szükséged lesz rá.

* Tanulj meg alapszinten programozni (majd egyetemen/főiskolán jobban elmélyedhetsz benne). Még ha üzemeltetési irány is érdekel szükséged lesz minimális programozási ismeretre.

* Ha az üzemeltetési irány (rendszergazda, hálózatok konfigurálása, szerverek beállítása) érdekel, akkor már most ismerkedj meg a Linux-szal, barátkozz a parancssorával.

Rengeteg oktatóanyag elérhető az Interneten is - többnyire angolul - de sok van.

A továbbiakban meg vagy egyetemre mész (a két fő irány a programozás, illetve a mérnök informatikus), vagy felnőttképzés keretén belül (OKJ, illetve specifikus - Cisco, Mikrotik, Microsoft, VMWare - továbbképzések) képezheted tovább magad.

2017. márc. 25. 14:06
 4/11 anonim ***** válasza:
olvasni tudsz? ha igen, elolvasol 1-2-3 informatikai könyvet izlés szerint (könyvtár || könyvesbolt), alternatívaként ott a net + google
2017. márc. 25. 15:19
 5/11 anonim ***** válasza:
A felvételhez matematika kell, programozni hasznos, az angol nélkülözhetetlen.
2017. márc. 25. 18:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Matekkal nincs gond, angolul is középfokon tudok. De a programozással a nullán vagyok
2017. márc. 25. 19:34
 7/11 anonim válasza:
Tanulj
2017. márc. 26. 12:40
 8/11 anonim ***** válasza:

az én informatikai tudásom egyenlő volt a nullával, úgy vettek fel mérnökinfó szakra

nem volt feltétel az informatika érettségi, én pl. fizikából érettségiztem

jó vagyok matekból, logikusan gondolkozom, jó a problémamegoldó képességem és mivel ezeket leginkább informatikusként tudom hasznosítani, így informatikus leszek <-- így lehet valakiből informatikus

2017. márc. 26. 21:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Személy szerint nem tartom szerencsésnek, de elméletileg nem kell, hogy problémát jelentsen, ha úgy mész egyetemre, hogy még nem programoztál előtte. Úgyis az alapoktól fognak elkezdeni mindent.
2017. márc. 29. 22:39
 10/11 anonim ***** válasza:

8-as jól leírta.Logikus gondolkozás és jó problémamegoldó készség szükséges. Kell még kreativitás de ez már nem alapszükséglet mert sok copy-paste programozót ismerek akik saját maguk nagyobb problémákat vagy valami igazán újat még sosem csináltak.

Elhivatottság is kell hozzá. Sok tanulás és még több gyakorlat. Sok év gyakorlat. Ezért nem nagyon működik az hogy valaki végigolvas egy könyvet vagy elvégez egy büfétanfolyamot és azt hiszi hogy ő már biza' programozó lett. Nem. A programozó agya eleve úgy működik hogy erre alkalmas. Olyan hogy ha valaki vissza tud csavarozni egy széklábat attól az még nem lesz asztalos mester.

2017. ápr. 9. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!