Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java Tömb 2 legkisebb elem...

Java Tömb 2 legkisebb elem kihagyása, majd a maradt elemek átmásolása másik tömbbe?

Figyelt kérdés
Ez a kód a 2 legnagyobbal csinálja meg és tökéletesen működik,ám nem tudom összehozni a 2 legkisebb elemmel.Gondolkodtam azon h megfordítom a sorrendet,tehát rendezés után meg keresem a legnagyobbat,majd egy ciklussal megfordítom a sorrendet.Ezt meg is teszi,ám nem tudom át tölteni másik tömbbe a maradék számokat.A kód megy kommentbe! Esetleg ha valaki meg tudná oldani úgy,hogy külön tagfüggvényekbe írja le,azért nagyon hálás lennék!

2017. márc. 11. 21:49
 1/3 A kérdező kommentje:

public static void main(String[] args) {

Scanner sc = new Scanner(System.in);

int n = sc.nextInt();

int [] myArray = new int[n];

for(int i = 0; i < myArray.length; i++){

myArray[i] = sc.nextInt();

}

System.out.println("The original array is "+ " " +Arrays.toString(myArray));

Arrays.sort(myArray);

System.out.println("The sorted array is "+ " " +Arrays.toString(myArray));;

int fisrtmax = myArray[myArray.length-1];

int secondmax = myArray[myArray.length-2];

System.out.println("The first biggest number is " + fisrtmax+ " The second biggest number is " + secondmax);

int [] arrafterremove= Arrays.copyOf(myArray, myArray.length+2);

System.out.println("The array after removing the two biggest numbers is " + Arrays.toString(arrafterremove));

int count = 0;

int average = 0;

for(int i = 0; i < arrafterremove.length;i++){

count++;

average = IntStream.of(arrafterremove).sum();

} System.out.println("Átlag "+ average/count);

}

}

2017. márc. 11. 21:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Vazzeg!

Visítok..

2017. márc. 12. 03:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Szuper!Ettől talán értelmesebb hozzászólást is pötyöghettél volna ide.Próbáltam buborék rendezéssel,majd csökkenőbe rendezni,aztán az utolsó 2 elemet kihagyni,de nem teszi a dolgát.
2017. márc. 12. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!