Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C program (LINUX) GPS adatok...

C program (LINUX) GPS adatok txt -be való elmentés, hogyan Raspberry Pi vel?

Figyelt kérdés

Helotok

van egy RPI3 + egy GPS (nevet nem tudom). A GPS adatokat hogyan tudnam elmenteni egy txt fileba?

Terminalbol igy tudom lekerdezni az adatokat:

[link]

stty -F /dev/ttyUSB0 raw 115200 cs8 clocal -cstopb

cat /dev/ttyUSB0

Hogyan lehetne ezt egy C fileba belerakni,ha elindul a program akkor amig ctrl+c nem nyomok addig kiirja az adatokat egy fileba?

2017. márc. 9. 19:34
 1/4 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehetne ezt egy C fileba belerakni,ha elindul a program akkor amig ctrl+c nem nyomok addig kiirja az adatokat egy fileba?"

Te vállaltad el, te kapod érte a pénzt, csináld is meg te.

2017. márc. 9. 22:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem kapok semit erte es nem bizott meg senki sem semmivel.

Letezik olyan C parancs,fuggveny amivel pl. ugyan ezt a konzol parancsot letudom futtatni?

stty -F /dev/ttyUSB0 raw 115200 cs8 clocal -cstopb

cat /dev/ttyUSB0

valami hasonlo (csak valamit kitalaltam - hasonlo modon megoldhato amit szeretnek ?!? ):

out = system("stty -F /dev/ttyUSB0 raw 115200 cs8 clocal -cstopb");

fprintf(out, gpsdata.txt);

2017. márc. 9. 22:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Az stty a soros port paramétereit állítja be.

[link]

Nem annak a parancsnak a kimenetére van szükséged, hanem a /dev/ttyUSB0 eszköznek.

Ha C-ben akarod megírni, erre van könyvtár, ami kezeli a soros portot. Bővebben erről:

[link]

[link]

[link]

2017. márc. 10. 00:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Először is a system függvény a lefuttatott parancs exit code-ját adja vissza (általában). Ami neked nem tuti. Helyette csinálhatod azt, hogy a standard outputot átirányítod fájlba:

system("echo Hello > out.txt");

Majd fopen-nel az out.txt-t nyitod meg olvasásra.

Ha ezt sokszor akarod eljátszani, nyilván while ciklusba teszed.

2017. márc. 10. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!