Lineáris programozási feladat?
Itt a 2. iterációnál azt mondja,hogy a legnagyobb növekmény generálóeleme x4 az 1. egyenletben,csak azt nem értem miért
8*(9/2)/1=72/2-vel növeli z-t,ha ezt választjuk
ennél pl az is jobb,ha az x4-et a 3. egyenletből válasszuk,mert az 8*(59/4)/1=118-cal növeli z-t
Megnéztem a feladatot, nem prédikálni akarok, de nem a legjobb a legutolsó pillanatra hagyni.
Másik ez nem olyan értelemben "programozási feladat", hogy Számítástechnika » Programozás kategóriába legyen, hanem a matematikai értelemben melyben pont ezt a szót használják. Ami inkább alkalmazott tudományok kategória.
A kérdésre válaszolva:
Ugyan elég rég tanultam már és máshogy is kérték számon akkor más volt az előadó, meg akkor még mindig minimalizálási problémára kellett visszavezetni és úgy megoldani a maximalizálási problémát (is) stb. stb. Több év távlatából a te megoldásod azért nem jó mert előjelet tévesztettél : 8*(59/4)/(-1) = -118. Ha nem tévedek ez esetben elegendő a negatív együtthatósok között keresni a generálóelemet, a többinél felesleges szorozni osztani.
nem én raktam át,eredetileg az alkalmazott tudományokban volt
mind1 azért kösz
Szívesen.
Még ilyet se láttam az elmúlt 10 év alatt, hogy rossz kategóriába raktak volna át kérdést. Ha lenne olyan kategória itt akkor ez alkalmazott matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!