Miért nem azt olvassa ki?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem programozni most txt fájlból akarok kiolvasni, de valamiért rosszat olvas ki, mint ami bele van írva. StreamReaddel olvasom ki. úgy van beírva, hogy pl 36 78 94 67 és ezeket a számokat én külön szeretném kezelni ezért nem az egész sort olvasom be(sr.ReadLine) hanem számonként(sr.Read) és valamiért az utobbinál nem azt olvassa ki ami a txt-be van írva, hanem 51-et ír ki az első olvasásra mindig a többire is leginkább 50-60 közötti számokat, de volt, hogy kisebbet is. Mi lehet a gond?2017. febr. 9. 17:55
1/5 A kérdező kommentje:
C# a programnyelv
2017. febr. 9. 17:56
2/5 coopper válasza:
Szia.
Ilyenkor karakterenként olvasol be, és az 51 az a "3"-nak az ASCII kódja. ASCII tábla : [link]
Sok sikert.
üdv.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a választ. Ezt megtudom máshogy oldani vagy mindenképp ág kell váltanom a karaktereket?
2017. febr. 9. 18:53
4/5 coopper válasza:
Gondolom most valamilyen szám típusú változóba olvasod be az értéket a fájlból. Ha ezt átrakod karakter típusúra, akkor nem kell átalakítani, de akkor is csak egy karaktert fog beolvasni, tehát írni kell valamilyen rutint ami összerakja, illetve számmá alakítja a beolvasott karaktereket, adott szabály szerint.
Akkor már szerintem egyszerűbb egy sort beolvasni, és azt darabolni adott szabály szerint.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor úgy gondolom elöbb tanulhatom meg a string fügvényeit.
2017. febr. 9. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!