Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy oldhatom meg, hogy egy...

Hogy oldhatom meg, hogy egy osztály minden függvényhívása előtt meghívjon az ősosztályából egy ottani függvényt?

Figyelt kérdés

Konkrétan C#-ről lenne szó, ha ez számít.

Van pár osztályom, amivel serviceken keresztül kérek le adatokat neten keresztül, majd ezeket megfelelő formátumban visszaadom. Ezek az osztályok mind egy ősből származnak, aminek lényegében egy függvénye van, ami ellenőrzi, hogy elérhető-e a szerver és ha nem akkor megfelelő kivételt dob.

Én eddig kézzel hívogattam meg mindig ezt a függvényt jó sokszor, most viszont azon gondolkoztam, hogy ezt nem lehetne automatikusan megoldani valahogyan? Tehát van az Xy osztály, ennek van egy rakás GetAkármi függvénye, és amikor ezt meghívom, akkor ez a függvény mindig maga megoldja, hogy az ősből meghív egy függvényt (anélkül, hogy ezt direkt megtenném).

Nem olyan égetően fontos a feladat szempontjából, csak érdekel.

2017. febr. 7. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:
base.függvény()
2017. febr. 8. 13:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezzel ugyan annyit érek el vele, mintha szimplán meghívnám. De lehet szebb megoldás.
2017. febr. 8. 14:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Sőt, pontosan ugyan azt csinálná. De akkor ahogy látom nincs erre jobb megoldás.
2017. febr. 8. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!