Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok elérni fordítási...

Hogyan tudok elérni fordítási hibát az alábbi kóddal? C++

Figyelt kérdés

Azt tesztelgetem, hogy melyik const pontosan milyen fordítási hibát tud függvényeknél okozni, és van a következő függvény:

myClass const * const func(myClass const * const itsClass)

A függvényparamétereknél a konstanst értem, nem változtathatom függvényen belül (inicializálás után) az objektumot, és az objektum memóriacímét sem. Erre könnyen találtam fordítási hibát.

A függvény visszatérési értékében az objektum átalakítására vonatkozó fordítási hibát sikerült csinálnom, de nem tudtam a const*const-ra, amely a visszatérési érték memóriacímére vonatkozik.

Szóval van egy myClass const * const visszatérési értékem, amely egy konstans objektum konstans memóriacíme, ebből hogyan tudnék a myClass * const-ra fordítási hibát írni?

2017. jan. 30. 10:28
 1/2 A kérdező kommentje:

röviden:

myClass const* func() - sikerült írni rá

myClass * const func() - nem sikerült

2017. jan. 30. 10:30
 2/2 endka ***** válasza:

Szerintem (habár régen nem foglalkoztam vele):

Ha lehet írni, akkor a megváltozhatatlan mutató mutat egy változóra.

Ha nem lehet a változtatható mutató mutat egy változhatatlan objektumra.

2017. jan. 31. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!